Ce inseamna o asigurare de sanatate si ce trebuie sa stii ca sa-ti faci una

Piata asigurarilor de sanatate a cunoscut o evolutie semnificativa in 2017, Romania inregistrand o crestere de 70% a solicitarilor pentru planurile de asigurare privata de sanatate, conform datelor MediHelp International. Citeste in continuare pentru a afla de ce opteaza romanii pentru o asigurare de sanatate si care sunt avantajele si dezavantajele acesteia.

Inainte de a alege o asigurare de sanatate trebuie sa fii sigur ca pretul este unul adecvat, pentru ca, cu cat asigurararea ta acopera mai multe servicii medicale, cu atat pretul acesteia creste.

Ar fi indicat sa poata beneficia de o asigurare privata intreaga familia, asa ca ar trebui sa te interesezi daca exista reduceri pentru o asigurare de grup. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru un plan personalizat ca sa nu platesti pentru beneficii care nu se potrivesc cu nevoile pe care le ai.

Inainte de toate, trebuie sa te asiguri ca firma de asigurari are resurse financiare, pentru ca aceasta va plati daunele. Nu toate tipurile de servicii medicale se gasesc in Romania, asa ca asiguratul ar trebui sa verifice ca aria de acoperire nu este restransa doar la regiunea in care aceasta de afla, dar cuprinde si centre medicale din strainatate.

De regula, asigurarile de sanatate private cu acoperire internationala, individuale sau pentru companii, ofera libertatea totala in alegerea clinicii oriunde in Europa.

Citeste si:
Safety Broker, Signal Iduna si Synevo lanseaza o asigurare de sanatate
Safety Broker, Signal Iduna...

Unele tipuri de asigurari permit tratamentul unor boli grave si acopera acte medicale de scurta durata, cum ar fi operatii, investigatii in ambulatoriu sau tratamente stomatologice.

Asigurare de sanatate privata: avantaje si dezavantaje

Avantaje:

  • Asigurarile de sanatate private sunt deductile in limita a 400 de euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator.
  • Asiguratul isi poate alege furnizorul de servicii medicale private, inclusiv clinici din afara tarii.
  • De cele mai multe ori, asigurarile includ preventia, consultatia si diagnosticul, dar si tratamentul si recuperarea postoperatorie.
  • Totodata, prin prisma reglementarilor pietei de asigurari, asigurarea privata ofera garantia serviciilor prestate, iar in cazul iesirii din piata, Fondul de Garantare a Asigurarilor isi asuma despagubirea asiguratorului.

Dezavantaje:

  • Pretul unei asigurari de sanatate poate ajunge de la zeci de euro la mii de euro pe luna.
  • Pe langa acest lucru, pot exista clauze contractuale care pot limita decontarea sau chiar interzicerea in anumite situatii sau in limita unor sume.

Exemple de companii cunoscute pe piata de asigurari de sanatate private in Romania pot fi MediHelp sau Priorimed (BUPA)

MediHelp International este unul dintre liderii pe piata asigurarilor internationale de sanatate din Europa Centrala si de Est, fiind prezent in Romania, Ungaria, Bulgaria si Polonia (MediSky) de peste 15 ani si urmand sa se extinda in alte state din regiune. Planurile de asigurare medicala internationala MediHelp ofera acces la o retea de peste 425.000 de clinici medicale din lume, ofera servicii medicale (interventii chirurgicale complexe, spitalizare, consultatii multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistica, tratament dentar, tratament pentru cancer, transplant de organe, transplant de maduva osoasa) si includ optiuni de acoperire intenationala de pana la 3 milioane euro.

Citeste si:
Peste 350.000 romani, acoperiti de o asigurare privata de sanatate
Marsh: Peste 350.000 angajati...

In cazul MediHelp International, datele arata o crestere a vanzarilor cu 30% mai mare fata de anul precedent. In ceea ce priveste diferenta solicitarilor din partea persoanelor fizice sau a companiilor, procentul de polite individuale reprezinta 60% din totalul vanzarilor.

In 2017, companiile din IT, pharma, consultanta financiara sau petrol si gaze au fost cele care au solicitat planuri de asigurare medicala internationala pentru angajati, astfel ca procentul de vanzari catre companii a fost de 40% din totalul anual.

Printre cele mai solicitate produse se regasesc planurile de asigurare internationala de sanatate specifice MediHelp, ce pot fi accesate atat in tara, cat si in strainatate, precum si cardul oncologic NESA.

Priorimed reprezinta de peste 10 ani asigurarile BUPA in Romania, acum ca parte a specialistului in asigurari private de sanatate, IQ MED. Asigurarea medicala privata internationala de la Bupa este valabila implicit si pentru clinile sau spitalele private sau de stat din Romania. Printre spitalele si clinicile ce au experienta cu asigurarile BUPA se numara Regina Maria, Ponderas, Medicover, Sanador, Medsana si clinica Trident Dental.

Citeste si:
Medicii specialişti pot asigura servicii prin intermediul...
Oficial: Medicii specialişti...

Bupa este unul dintre furnizorii de asigurari medicale private care nu impune realizarea unei pre-autorizari inaintea unui tratament. Pre-utorizarea este insa recomandata, ajutand la fluidizarea procesului de plata.

Cu peste 13 milioane de clienti in mai mult de 190 de tari, BUPA este recunosct la nivel international in asigurari de sanatate private personale si pentru companii.

Sursa foto: Shutterstock / Ba dins

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
CORONAVIRUS | Suntem toți la bordul unui zbor cu turbulențe, fără destinație
Setari Cookie-uri