Ministerul Sanatatii a prelungit programul de inscriere pentru examenul de Rezidentiat la directiile de sanatate publica pentru ziua de sambata, intre orele 9,00 si 14,00, informeaza un comunicat remis joi presei.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a reiterat ca niciun absolvent care reuseste sa treaca pragul de 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe tara, "nu va ramane pe dinafara", scrie Agerpres.

"Echipa ministerului face eforturi pentru a nu exista disfunctionalitati in procesul de organizare si pentru ca toti candidatii sa beneficieze de conditiile optime de inscriere si desfasurare a concursului. Am cerut ca acest concurs sa se desfasoare in spiritul corectitudinii si al transparentei, principiile acestei guvernari. Niciun absolvent care reuseste sa treaca pragul de 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe tara, nu va ramane pe dinafara. Vom gasi solutii pentru acesti tineri. Traim intr-o tara in care resursa umana este deficitara", a declarat Costache, citat in comunicat.

Cu cinci zile inainte de finalizarea inscrierilor si-au depus dosarele de participare 4.733 de candidati, conform datelor centralizate de la directiile de sanatate publica.

Ministerul Sanatatii va organiza duminica, 8 decembrie, concursul de intrare in Rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Citeste si:
Virusul din China: Avertisment al Aeroportului Bucuresti
Virusul din China:...

La fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, dupa aceeasi metodologie, pe o durata de 4 ore, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri si posturi pe cele trei domenii de pregatire. Sunt 3.960 locuri si posturi la domeniul medicina, 398 medicina dentara si 256 farmacie si 96 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie (MApN, Ministerul Justitiei si MAI).

Pentru aceasta sesiune, Ministerul Sanatatii a suplimentat cu 558 numarul posturilor si locuri pe domeniul medicina, fata de numarul de absolventi.

Inscrierea candidatilor a inceput in data de 7 noiembrie si se va finaliza in 19 noiembrie. Acestea se fac tot prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie.

Citeste si:
Primele masuri luate de Romania pentru a preveni virusul mortal
Primele masuri luate de...

Ministerul Sanatatii a prevazut ca centralizarea listelor si repartizarea candidatilor pe centre universitare sa se realizeze cel tarziu in data de 25 noiembrie. Rezultatele vor fi afisate pe site-ul rezidentiat.ms.ro in 27 noiembrie.

Sesizarea de catre candidati a eventualelor erori de redactare se va face pana cel tarziu 29 noiembrie, iar in 5 decembrie se va afisa pe site-ul rezidentiat.ms.ro si pe site-urile facultatilor de medicina si farmacie repartizarea candidatilor pe sali in functie de domeniul pentru care s-au inscris.

In perioada 17 - 19 decembrie se va face alegerea posturilor/locurilor de candidati in functie de punctajul obtinut.

Intre 6 - 14 ianuarie 2020, viitorii rezidenti vor semna contractele individuale de munca cu unitatile sanitare, iar intre 14 - 16 ianuarie se va face repartitia pe clinici de pregatire.

Citeste si:
Vaccinul antigripal nu mai exista pe stoc la niciun producator
Ministerul Sanatatii:...

Incadrarea in unitatile medicale ca rezident este prevazuta in 1 februarie 2020.

Sursa foto: Facebook / FASMR

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MS suplimenteaza cu inca 35.000 numarul de doze de vaccin