Ministerul Sanatatii din Israel a decis sa recunoasca diplomele absolventilor de la UMF ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca si de la UMF ‘Carol Davila’ din Bucuresti, ceea ce le ofera dreptul tinerilor medici de a profesa in aceasta tara in urma examenului de rezidentiat.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” a anuntat ca “Israelul a decis recunoasterea diplomelor absolventilor Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca, lucru care le ofera dreptul tinerilor medici de a profesa in aceasta tara in urma examenului de rezidentiat”. Institutia de invatamant superior precizeaza ca in 2018 Israelul a decis ca recunoasterea studiilor sa nu se mai faca unitar la nivelul tuturor facultatilor dintr-o anumita tara, ci pentru fiecare facultate in parte, “existand foarte mari diferente de calitate in pregatirea absolventilor intre diferitele facultati”, scrie EduPedu.ro.

“Astfel, in urma evaluarii, din Romania vor fi recunoscute diplomele de la UMF ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca si de la UMF ‘Carol Davila’ din Bucuresti”, anunta UMF Cluj-Napoca.

“Decizia a fost comunicata printr-o scrisoare oficiala de catre Dr. Shaul Yatziv directorul departamentului de acreditari pentru profesionistii din domeniul medical si vine in urma unei vizite pe care Dr. Yatziv impreuna cu o comisie a Ministerului Sanatatii din Israel a facut-o la Cluj-Napoca, in care acestia au analizat standardele pregatirii pe care o ofera facultatea de medicina. Aceasta decizie este cu atat mai relevanta in contextul in care in 2018 Israelul impunea criterii dure de acreditare pentru cei care aveau diplome de studiu emise in Romania si care doreau sa profeseze in aceasta tara“, informeaza Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” intr-un comunicat.

“Calitatea absolventilor scolilor de medicina este o problema foarte importanta pentru oficialii israelieni, avand in vedere ca 60% dintre medicii israelieni sunt formati in strainatate, iar felul in care sunt pregatiti sa faca fata sistemului israelian de sanatate este privit ca o adevarata problema de siguranta nationala“, precizeaza UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Universitatea spune ca, “pentru ca aceasta recunoastere sa fie mentinuta, Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca trebuie sa isi mentina standardele ridicate in pregatirea studentilor, sa respecte in continuare masuri precum:

  • studiile absolventilor sa fie continue si neintrerupte in cei 6 ani de facultate,
  • studentii sa nu se fi transferat din alte institutii medicale pe perioada studiilor,
  • tinerii sa treaca cu succes de toate examenele inainte de avansa in anii de studiu
  • si sa promoveze toate disciplinele preclinice inainte de inceperea activitatii clinice (anii 4-6),
  • numarul de studenti admisi la facultate sa fie proportional cu capacitatea clinicilor si facilitatilor de pregatire, astfel incat acestia sa aiba parte de stagii de practica adecvate,
  • iar admiterea studentilor in primul an de facultate sa se faca doar pe baza de concurs, ca in prezent”.

Sursa foto: Shutterstock / novak.elcic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri