Unul dintre pirotehnistii care au montat artificiile in clubul Colectiv a dat, joi, o ampla declaratie in instanta privind montarea si declansarea artificiilor in local, in cadrul unui nou termen din dosarul Colectiv. In acelasi dosar a dat o declaratie si Daniela Nita, patroana firmei de artificii, scrie Digi24.

Marian Moise a spus judecatorului ca nu a efectuat instructajul tehnic inainte de eveniment, desi legea il obliga. Totodata, acesta a spus ca stingatorul aflat in club nu a functionat, iar stingatorul pirotehnistilor se afla in masina, desi erau obligati sa aiba unul cu ei, insa s-au bazat pe cel al clubului. Moise a mai spus ca nu a verificat stingatorul clublui, dar daca acesta ar fi functionat cel mai probabil focul izbucnit initial pe unul dintre stalpi ar fi fost stins cu siguranta.

"Am vazut niste boxe in lateralul scenei si am decis sa le montam deasupra lor, mai ales ca era si un stingator acolo. Un angajat al clubului, cand a venit si a vazut ce facem, ne-a spus sa nu montam acolo pentru ca era un tavan de lemn fals. Desi spatiul ne permitea, am ales sa montam pe lateralul schelei metalice, angajatul clubului nemaintervenind. Modul in care am montat articolele pirotehnice - eu spun ca am respectat cerintele legale si ghidul pirotehnistului. Din experienta mea, daca observam ca o prima jerba depasea distanta de 3 metri, pe a doua nu o mai lansam. I-am dat telecomanda pentru jetul de CO2 domnului Adrian Rugina si asteptam sa le initiem. Eu urma sa activez artificiile. Inainte de a activa artificiile, am apreciat ca prezenta stingatorului de la boxe e suficienta pentru stingerea unei jerbe care nu are putere calorica. Eram la un metru de stingator", a relatat Moise.

Citeste mai multe pe digi24.ro.

Citeste si:
Incendiu la o hala de productie in localitatea Dascalu, Ilfov
Incendiu la o hala de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Un supravietuitor de la Colectiv va candida la Primaria Sectorului 2
Setari Cookie-uri