Cumpărarea unei noi locuințe este o decizie importantă și vine cu o mulțime de provocări, tocmai de aceea este esențial să creezi un plan pe care să-l urmezi pas cu pas. Știm că decorarea casei este unul dintre punctele principale pe care trebuie să le realizezi astfel încât să concepi un cămin primitor și confortabil, dar, pe lângă aceasta, există o serie de aspecte de care trebuie să ai grijă chiar înainte de a te muta.

Așadar, dacă ești la prima achiziție, s-ar putea să fii surprins de toate lucrurile de care ai nevoie pentru noua ta casă și care, din păcate, nu vin odată cu contractul semnat și plata realizată.

Draperii și jaluzele

Știm că nu este prima chestiune la care te gândești, acesta fiind și motivul pentru care am decis să începem ghidul chiar cu acest articol. În primele zile, vei avea foarte multe lucruri de aranjat, poate până noaptea târziu, și știm sigur că nu vrei niște ochi curioși care să privească fiecare mișcare pe care o faci. Fie că optezi pentru draperii sau jaluzele, ia în calcul ca acestea să fie suficient de permisive cu lumina naturală.

Produse de curățenie

Chiar dacă te muți într-o locuință nouă, cu siguranță îți vor fi necesare mai multe produse de curățenie, așadar creează un kit pe care să-l ai la îndemână. Acesta trebuie să conțină soluțiile pentru toaletă, chiuvetă și duș, dar și lichid pentru geamuri, oglinzi, detergent de rufe și, desigur, degresant. Mai mult, cumpără mai multe mopuri, o găleată, soluție de spălat pe jos, mănuși, bureți și câteva cârpe.

Securitate

Un alt aspect de care va trebui să te ocupi imediat ce te-ai mutat în noua ta locuință este siguranța. În acest sens, caută un sistem de securitate pe care să-l montezi la domiciliu. Există pe piață o multitudine de variante, potrivite pentru orice buget. La acest capitol, intră și încheierea unei asigurari casa pe care o poți obține instantaneu prin e-mail. O astfel de poliță îți va oferi un sentiment de liniște știind că, în cazul unor dezastre naturale, precum cutremure, alunecări de teren sau inundații, există un fond care te poate ajuta să o repari.

Lanterne

Lanternele și lumânările nu trebuie să lipsească din casa ta. Acestea îți vor fi de folos atunci când fie este o pană de curent, fie când vrei să cauți ceva în zone mai întunecate, lipsite de lumină. Pune-le într-un loc la îndemână astfel încât să-ți fie ușor să le găsești când vei avea nevoie de ele.

Detector de gaze

Pe lângă asigurarea casei și sistemul de securitate, mai sunt câteva elemente pe care trebuie să le ai în casă astfel încât toată lumea să fie în siguranță. Printre acestea se numără montarea unor detectoare de gaze în încăperile în care se află aparate consumatoare de combustibili gazoși. Această variantă este o modalitate de semnalizare și prevenție foarte utilă și accesibilă. De asemenea, pe lângă acestea este indicat să instalezi și detectoare de fum.

Extinctor și trusă medicală

Alarmele de fum sunt importante pentru siguranța ta, dar, la fel de importante sunt extinctoarele. Asigură-te că locuința ta este echipată cu un stingător de incendiu. Multe dintre ele au o durată mare de viață, așadar nu va trebui să le schimbi foarte des. De asemenea, ai grijă ca în casa ta să existe o trusă medicală cu tot ceea ce este necesar pentru primul ajutor. Chiar dacă nu le vei folosi niciodată, îți garantăm că vei simți un sentiment de încredere.

Chei și încuietori

Un pas important după ce ai cumpărat casa îl reprezintă schimbarea încuietorilor ușilor sau a cilindrilor acestora, astfel încât cheile vechi să nu mai funcționeze. Chiar dacă ai cumpărat o locuință într-un imobil nou, tot ar fi bine să schimbi accesul, pentru că echipele care lucrează la realizarea interioarelor primesc de obicei câte o cheie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri