Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta, primul din Capitala dedicat in totalitate ingrijirii medicale de urgenta a pacientului critic, a devenit operational de astazi, in urma unei investitii de peste un milion de euro. Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului va fi scurtata semnificativ, iar pacientii vor fi transportati direct in Unitatea de Primiri Urgente.

Cel mai modern heliport medical in terasa din Romania este functional incepand de astazi la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Investitia se ridica la peste un milion de euro - compania MaxBet finantand in totalitate constructia singurului heliport medical din Bucuresti.
Constructia finantata de MaxBet este realizata pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Incepand de azi, elicopterele medicale vor beneficia de doua culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului este scurtata semnificativ. Pacientii vor fi transportati direct in Unitatea de Primiri Urgente cu ajutorul unui lift si al unui culoar suprateran, ambele investitii fiind de asemenea sustinute financiar in integralitate de MaxBet.

Retail jobs

”In acest amplu proiect pentru sistemul sanitar din Romania am avut un singur obiectiv major: sa usuram munca celor mai buni medici din Romania si sa oferim o sansa in plus pacientilor aflati in stare grava si foarte grava, care au nevoie de ingrijire medicala inalt specializata in Centrul Universitar Bucuresti, prin scurtarea timpului in care ajung la camera de garda”, a declarat Ioana Bazavan, director operational al MaxBet.

In 2018, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar au fost transferati cu elicopterul peste 200 de pacienti din toata tara, iar fiecare secunda este vitala in salvarea acestor oameni.

”Cu ajutorul acestui heliport, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti se scrie istorie. Marcam o serie de premiere pentru binele pacientilor. Am jurat sa salvam vieti, avem un colectiv medical inalt specializat, iar acum avem si cel mai modern heliport din tara. Investitia realizata de Maxbet scurteaza semnificativ timpul necesar pentru salvarea de vieti, reduce din presiunea la care sunt supusi salvatorii. Acest proiect nu este un castig real doar pentru locuitorii Capitalei, vorbim de pacienti din toata tara care vor beneficia de un transport rapid, pacienti a caror viata va fi salvata in Unitatea noastra de Primiri Urgente si in blocul operator”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Citeste si:
MOL Romania ofera aparatura de 110.000 euro pentru un spital
MOL Romania investeste in...

Platforma heliportului are o structura metalica formata din rigle tip grinzi din otel si stalpi zabreliti, este dotata cu jgheaburi si plase de siguranta, cu instalatie electrica de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protectie si de stingere a incendiilor. Compania ABC Development Aviation este proiectantul si managerul de proiect al heliportului, societatea fiind specializata in constructia de heliporturi medicale si civile.

O alta investitie CSR derulata de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a constat in amenajarea si dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem, unde sunt pregatiti pacienti cu leucemie in vederea transplantului medular, investitia avand o valoare de 200.000 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri