Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti devine, din toamna acestui an, prima unitate medicala din Capitala cu propriul heliport. Investitia de 800.000 de euro realizata de MaxBet va oferi o sansa in plus pacientilor aflati in stare grava si foarte grava, care au nevoie de ingrijire medicala inalt specializata.

VEZI MAI JOS VIDEO CU STADIUL LUCRARILOR

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) reprezinta o premiera pentru unitatile medicale din Bucuresti. Constructia este realizata pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, iar data de finalizare a proiectului este estimata pentru finalul lunii august – urmand ca punerea in functiune sa se realizeze in aceasta toamna.

Elicopterele vor beneficia de doua culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte

O alta premiera pentru unitatile medicale din Capitala este reprezentata de faptul ca elicopterele medicale vor beneficia de doua culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte! Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenta vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialistii Unitatii de Primiri Urgente (UPU).

Citeste si:
Parcul Central din Cluj, reamenajat pe cheltuiala Untold
Parcul Central din Cluj,...

Odata cu noul heliport - amplasat pe Blocul Operator Central - pacientii vor fi transportati direct in Unitatea de Primiri Urgente cu ajutorul unui lift si al unui culoar suprateran, ambele investitii fiind de asemenea sustinute financiar in integralitate de MaxBet.

Investitia CSR se ridica la 800.000 de euro si a fost sustinuta in totalitate de MaxBet

Investitia de 800.000 de euro realizata de MaxBet va oferi o sansa in plus pacientilor aflati in stare grava si foarte grava, care au nevoie de ingrijire medicala inalt specializata in Centrul Universitar Bucuresti, prin scurtarea timpului in care ajung la camera de garda.

Platforma heliportului are o structura metalica formata din rigle tip grinzi din otel si stalpi zabreliti, este dotata cu jgheaburi si plase de siguranta, cu instalatie electrica de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protectie si de stingere a incendiilor. Compania ABC Development Aviation este proiectantul si managerul de proiect al heliportului, societatea fiind specializata in constructia de heliporturi medicale si civile.

Citeste si:
Aplicatia romaneasca BookVitals primeste o investitie de 475.000 euro
BookVitals primeste o...

Vezi si: O zi printre cei care salveaza vieti din ghearele mortii. Reportaj la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar

Dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, a declarat ca in 2018, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar au fost transferati cu elicopterul peste 200 de pacienti din toata tara, iar fiecare secunda este vitala in salvarea acestor oameni.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

"Noul heliport ne va permite sa preluam si mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de ingrijiri medicale avansate in Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical inalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar in curand vom avea si cel mai modern heliport din tara. Este un proiect de succes care stabileste un nou standard de performanta in sistemul sanitar romanesc”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Citeste si:
Primaria Capitalei vrea sa reabiliteze parcul Cismigiu
Primaria Capitalei vrea sa...

Intrebata despre implicarea in acest proiect, Gherghina Ionescu, administrator MaxBet, a tinut sa precizeze ca "este un proiect de suflet", in urma caruia alaturi de locuitorii Capitalei vor beneficia pacienti din intreaga tara.

”Implicarea activa in viata comunitatii, cu precadere in sistemul sanitar a devenit o misiune prioritara manifestata in proiecte de diverse anverguri incepand cu anii 2009-2010. Perseverenta, implicarea si responsabilitatea sociala sunt atribute ale oamenilor care lucreaza in compania noastra. Aceastea se perpetueaza in timp de mai mult de 15 ani, iar acum, mai mult ca oricand sunt elementele care ne definesc”, a mai spus Gherghina Ionescu.

O alta investitie CSR derulata de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a constat in amenajarea si dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem, unde sunt pregatiti pacienti cu leucemie in vederea transplantului medular, investitia avand o valoare de 200.000 euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Investitie de 750.000 de euro in startup-ul romanesc Bunnyshell