Primul zbor cu elicopterul SMURD EC - 135 a fost efectuat, miercuri seara, pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa al unitatii medicale transmis joi, in perioada imediat urmatoare vor fi finalizate documentele de inchidere pentru santier, de receptie a lucrarilor de constructie si autorizare pentru functionarea ca heliport civil cu circuit inchis.

"Acest proiect, unic in Bucuresti, este o dovada ca se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat sa salvam vieti, acest proiect este un vis care va deveni realitate si ii multumesc inca o data sponsorului nostru. In 2018, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar au fost transferati cu elicopterul peste 200 de pacienti din toata tara, iar fiecare secunda este vitala in salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite sa preluam si mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de ingrijiri medicale avansate in Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical inalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar in curand vom avea si cel mai modern heliport din tara", a declarat managerul spitalului, Adriana Nica, citata in comunicat.

Heliportul reprezinta o premiera pentru unitatile medicale din Capitala, constructia fiind realizata pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Elicopterele medicale vor beneficia de doua culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenta vor putea ateriza, iar cazurile vor fi preluate de Unitatea de Primiri Urgente. Pacientii vor fi transportati direct in UPU cu ajutorul unui lift si al unui culoar suprateran.

Platforma heliportului are o structura metalica formata din rigle tip grinzi din otel si stalpi zabreliti, este dotata cu jgheaburi si plase de siguranta, cu instalatie electrica de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protectie si de stingere a incendiilor. Compania ABC Development Aviation este proiectantul si managerul de proiect al heliportului.

Valoarea investitiei este de aproape un milion de euro, fiind finantata in totalitate de MaxBet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri