Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 desfasoara mai multe perchezitii la Spitalul Judetean Ilfov, intr-un dosar deschis pentru frauda informatica si fals intelectual, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

In dosar sunt vizati mai multi doctori, care vor fi audiati la sediul Politiei Capitalei, mai spun sursele citate. Din primele informatii, cercetarile vizeaza si decontari ilegale pentru intreruperi de sarcina.

Surse apropiate anchetei au explicat ca un medic e acuzat ca intocmea foi de observatie cu diagnostic fals pentru pacientele care solicitau intrerupere de sarcina la cerere, iar o alta angajata a spitalului, care lucra la registratura, lua banii platiti de paciente ca taxe pentru serviciile medicale solicitate.

Apoi, registratoarea, cu complicitatea medicului, ar fi introdus date false in platforma informatica a asigurarilor de sanatate si cerea decontarea serviciilor medicale de mai sus ca urgente medicale. In acest fel, a fost prejudiciat buhetul fapt Casei de Asigurari de Sanatate Ilfov.

Citeste si:
Piloti de avion "falsi": Examene fraudate in aceasta toamna
Piloti de avion "falsi":...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANAF anunta ca nu face descinderi in apartamentele romanilor