Vela: Politisti cu legaturi infractionale vor fi chemati la audieri

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, joi dimineata, ca in perioada urmatoare mai multi politisti care au diverse legaturi cu grupuri infractionale vor fi chemati la audieri.

Precizarile au venit in contextul in care prefectul judetului Caras-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar in urma unor perchezitii legate de autoritati care interveneau in favoarea unor persoane care voiau sa obtina arme, insa nu participau la cursuri.

"Dupa Caras Severin o sa vedeti ca si in alte judete politisti care au legatura cu o retea infractionala vor fi chemati la audieri si veti afla cursul anchetelor. Se vor continua toate actiunile de curatenie si de a aduce ministerul la o apreciere asa cum ar trebui in randul populatiei.

Vreau sa ii felicit pe cei de la DOS si DGA care au muncit la aceste cazuri si acum sunt prezentate publicului. Acel procent mic de 1% care se dedau la asemenea fapte sunt in atentia ministerului si colegilor. De o luna de zile sunt ministru si imi doresc sa fie 0%. Toti politistii care respecta legea au actiuni care merg spre aceasta directie, cei care gresesc sa plateasca", a declarat Vela.

Ministrul a precizat ca si alte masuri de management si reorganizare sunt in vizorul sau si in perioada urmatoare.

"Nu se pot face lucrururile de pe o zi pe alta ca eu vreau sa le fac aplicat, documentat si cand luam o decizie sa se transforme in fapte si masuri. Cei care sunt pe misiuni specifice si au facut datoria. Eu zic ca MAI e pe drumul bun. Aveti putina rabdare pentru a le face pe toate asa cum trebuie", a punctat Marcel Vela.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri