Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, joi, ca are de gand sa se intalneasca cu primarul general, Gabriela Firea, si consilierii generali pentru a discuta despre traficul rutier din Capitala si pentru a gasi masuri pentru fluidizarea acestuia.

"Am cerut Politiei Rutiere actiuni de fluidizare in parteneriat cu toate autoritatile astfel incat, cetatenii sa circule in siguranta si sa stea mai putin timp in trafic. Am in plan o intalnire cu consilierii generali, cu primarul pentru a clarifica ce face Comisia de Sistematizare Rutiera, ca se intampla in Bucuresti este de neacceptat.

Un bucurestean traieste in trafic 2 ore pe zi, inmultiti cu 30 de zile si 12 luni si o sa vedeti ca sta doua luni in trafic. Este inacceptabil. Va spun cu experienta de primar ca macar parte din probleme pot fi rezolvate printr-o reorganizare a traficului in Bucuresti", a declarat Vela, la o conferinta de presa organizata pentru a-si face un bilant dupa o luna de cand a preluat conducerea ministerului.

Acesta a precizat ca Politia Rutiera actioneaza asupra efectului, nu asupra cauzei, scrie Ziare.com.

"Indiferent cati politisti rutieri aduce MAI in strada problema exista in continuare. Doresc sa clarificam si probleme de fond, sa gasim acele cauze care pot fi eliminate", a punctat ministrul de Interne.

Vela a precizat ca el a lucrat 12 ani cu specialistii Comisiei de Sistematizare Rutiera si ca impreuna cu acestia putem "sa comparam daca vreti ceea ce se intampla in Bucuresti cu alte capitale din Europa mult mai mari si mai aglomerate. Si eu sunt cetatean care sta in trafic la semafor. Dincolo de timpul unui bucurestean, exista si o consecinta negativa legata de poluare".

"In Bucuresti traficul, este infernal din cauza unora care nu gandesc. De la ministri pana la primarul general ii aveti pe Google puteti sa ii cautati", a punctat Vela.

Sursa foto: Agerpres.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De ce sunt bolarzii ascutiti? Primarie: Nu sunt, sunt "tesiti"!