DIICOT sustine ca, in cei 15 ani de activitate, procurorii de la aceasta structura au confiscat 8,73 tone de cocaina si heroina, 12,69 tone de cannabis/rezina de cannabis, 9 tone de precursori droguri, precum si 1.064.565 comprimate de droguri sintetice (ecstasy si LSD).

Cu ocazia aniversarii a 15 ani de la infiintare, DIICOT a dat publicitatii un scurt bilant a activitatii sale din perioada 2004 - 2019.

Cititi si Harta preturilor la droguri in Europa. Cat costa marijuana, cocaina si ecstasy in principalele tari de pe continent

Astfel, DIICOT a solutionat 105.868 de dosare, dintre care 15.250 cauze au fost trimise in judecata, iar in 2.022 de dosare au fost incheiate acorduri de recunoastere a vinovatiei. In aceeasi perioada, au fost trimise in judecata 48.903 de persoane, dintre care 21.029 inculpati in stare de arest preventiv. Valoarea masurilor asiguratorii se ridica la 6.721.757.271 lei.

DIICOT sustine ca rata achitarilor in dosarele trimise in instante se situeaza sub media parchetelor din tara (3%).

Pentru destructurarea grupurilor organizate transfrontaliere, procurorii DIICOT au intensificat cooperarea judiciara internationala cu autoritatile judiciare straine si au desfasurat activitati in domeniul combaterii criminalitatii organizate si terorismului in colaborare cu autoritatile din 84 de state.

DIICOT mai spune ca, in toti acesti ani, procurorii Directiei au avut ca obiectiv permanent combaterea criminalitatii organizate si a terorismului, apararea ordinii de drept, a drepturilor si libertatilor cetatenilor, in conditii de credibilitate si corectitudine, cu respectarea dispozitiilor legii.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul Justitiei a propus Procurorul General, sefii DNA si DIICOT