Papa Francisc a celebrat marti seara iubirea neconditionata si gratuita in defavoarea logicii economiei de piata, in traditionala sa omilie de Craciun, pronuntata in fata a mii de credinciosi, informeaza agentiile de presa internationale.

"Craciunul ne aminteste ca Dumnezeu continua sa iubeasca totii oamenii, chiar si pe cei mai rai", a subliniat Suveranul Pontif, liderul a 1.3 miliarde de catolici din intreaga lume, in timpul liturghiei din noaptea de Ajun, celebrata in somptuoasa Catedrala Sfantul Pentru din Roma, conform Agerpres.ro.

"Iubirea sa este neconditionata" si "gratuita" chiar daca "poti sa ai idei gresite" a insistat Sfantul Parinte, care a evidentiat "caracterul gratuit" al acestui tip de iubire care "raspandeste pacea si bucuria".

Papa Francisc a mai cerut credinciosilor sa nu uite "sa spuna multumesc" deoarece aceasta "este cea mai buna modalitate de a schimba lumea".

"Sa nu asteptam ca vecinul nostru sa devina bun pentru a-i face bine, ca Biserica sa fie perfecta pentru a o iubi, ca ceilalti sa ne arate consideratie pentru a-i servi. Sa fim noi primii", i-a sfatuit Papa pe credinciosi.

Citeste si:
Papa Francisc critica dur "lacomia nemasurata" de Craciun
Mesajul Papei de Craciun:...

Sa traim viata ca pe un cadou facut celorlalti este "cel mai bun mod de a schimba lumea" si sa ii aducem multumire lui Dumnezeu pentru modul in care ii iubeste pe toti", a adaugat Suveranul Pontif.

"Cat de des credem ca Dumnezeu este bun daca suntem buni si ne pedepseste daca suntem rai. Totusi, El nu asa este. In pofida tuturor pacatelor noastre, continua sa ne iubeasca", a adaugat el.

Pentru Papa Francisc, care a fost ales in 2013, acesta este cel de-al 7-lea Craciun pe care il celebreaza la Vatican.

Inainte de inceperea slujbei, Papa a dezvelit o statueta a pruncului Iisus, iar 12 copii din Italia, Japonia, Venezuela, Kenya, Uganda, Filipine si Irak au asezat flori langa altar.

Citeste si:
Papa Francisc, despre ''rusinea'' de a lasa tinerilor o lume dezbinata
Papa Francisc a vorbit despre...

La incheierea serviciului religios, care a durat 90 de minute, Pontiful a ridicat statueta pruncului Iisus si, insotit de copii, a asezat-o in ieslea cu figurine amenajata in interiorul bazilicii.

Miercuri, Sanctitatea Sa va transmite traditionalul mesaj Urbi et Orbi ("Catre oras si lume") prin care ofera binecuvantari si iertare pentru pacate si care este adresat credinciosilor de Craciun, de Paste si dupa alegerea unui nou papa. Pontifii folosesc de obicei aceste ocazii pentru a se exprima in favoarea pacii mondiale.

Sursa foto: AM113 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
VIDEO Incident neplacut pentru Papa Francisc
Setari Cookie-uri