Dincolo de scandaluri politice sau ingrijorari cu privire la bunul mers al economiei, anul 2019 nu a fost unul chiar atat de rau. Pentru a incheia anul intr-o nota pozitiva, iata o lista cu evenimentele pozitive, locale si internationale, care au avut loc in 2019.

Simona Halep, campioana la Wimbledon

Simona Halep a castigat finala feminina de la Wimbledon 2019, disputata impotriva americancei Serena Williams, dupa un meci incredibil. Halep este prima jucatoare din Romania care a reusit aceasta performanta.

Turda, primul oras cu transport in comun exclusiv electric

Turda devenit primul oras din Romania cu transport in comun exclusiv electric, dupa ce a introdus in circulatie 20 de autobuze electrice cumparate din fonduri europene.

Primul hub antidepreseie din Romania

Primul hub antidepresie din Romania a fost lansat in luna octombrie. Astfel, romanii care sufera de depresie si anxietate pot gasi sprijin in abordarea sanatatii mintale si emotionale, cu ajutorul serviciilor e-health de evaluare, diagnostic si interventie 360 grade.

163 de elevi romani au obtinut 61 de medalii la olimpiadele internationale

163 de elevi care au obtinut 61 de medalii, premii si mentiuni la 14 olimpiade internationale, respectiv 139 de medalii, premii si mentiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori si seniori). In total, palmaresul olimpicilor romani in acest an a fost de 200 de distinctii. Cititi AICI care au fost sumele de bani pe care acestia le-au primit de la Ministerul Educatiei.

Metallica doneaza 250.000 de euro pentru spitalul oncologic de copii construit de Daruieste Viata

Dupa concertul din Bucuresti, trupa Metallica a donat 250.000 de euro pentru spitalul de oncologie si radioterapie pediatrica, pe care asociatia Daruieste Viata il construieste in Romania.

Romania, cel mai mare exportator de viori din UE

Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut 105.000 viori, in valoare de 23,3 milioane de euro, iar Romania este cel mai mare exportator de viori al UE in restul lumii, arata datele publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Ana-Maria Popescu a castigat Cupa Mondiala la spada

Scrimera romana Ana-Maria Popescu a castigat Cupa Mondiala la spada de la Tallinn (Estonia), dupa ce a invins-o, sambata, in finala, pe rusoaica Violetta Kolobova, cu 15-13.

Trei zile de vot in diaspora

Dupa ce la alegerile europarlamentare si referendumul pe teme de justitie au existat o intreaga serie de mai probleme cu la sectiile de votare din strainatate, in premiera, la prezidentiale, romanii din afara tarii au putut vota timp de trei zile, in 835 de sectii, dar si prin corespondenta, in cazul in care s-au inscris online. La finalul celor trei zile, aproximativ 675.000 de romani si-au exprimat optiunea prin vot.

Mircea Geoana, primul est-european care preia functia de adjunct al secretarului general NATO

Fostul ministru de externe al Romaniei, Mircea Geoana, a preluat in octombrie functia de secretar general adjunct al NATO. Indiferent de culoarea politica, momentul reprezinta un punct important pentru diplomatia romaneasa, avand in vedere ca Geoana a fost primul est-european care preia aceasta importanta functie.

Laura Codruta Kovesi - procuror-sef al Parchetului European

Negocierile intre Parlamentul European si Consiliul European asupra noului procuror-sef al Parchetului European au avut loc incepand din aceasta primavara. In septembrie, romanca Laura Codruta Kövesi a fost aleasa oficial pentru a ocupa aceasta prestigioasa functie.

Donatie de 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

OMV Petrom a sponsorizat cu 10 milioane de euro proiectul asociatiei Daruieste Viata pentru constructia primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, cea mai mare donatie primita pana acum de organizatie.

Hypermarketurile si retailerii, atentie mai mare la programele de responsabilitate sociala

Programele de responsabilitate sociala au devenit parte din marile lanturi de retail, care au inceput de sa se implice in activitati de mediu, precum combaterea poluarii, plantare de copaci sau reciclare, dar si in cauze sociale, pentru care doneaza alimente si produse nonalimentare. Cititi AICI mai multe despre ce au facut retailerii in acest sens anul acesta.

Vesti bune pe plan international

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri