Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunta ca va depune luni, la Parchetul General, "o sesizare penala" in cazul pacientei arse pe masa de operatie la Spitalul Clinic Floreasca, noteaza Agerpres.

"Maine, la ora 10,00, voi depune la Parchetul General o sesizare penala pentru a elucida procurorii conditiile in care a fost incendiata pe masa de operatie o pacienta care se zbate acum intre viata si moarte! Intre timp, cu toate ca protocolul operator stampilat si semnat de plagiatorul Beuran il contrazic, acesta neaga vehement ca ar fi participat la operatia pacientei", precizeaza Ungureanu, duminica, intr-o postare pe Facebook.

O echipa condusa de Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a verificat, duminica dimineata, starea de sanatate si calitatea ingrijirilor medicale acordate pacientei de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si a studiat unele documente ale Foii de Observatie Clinice Generale. Moldovan a afirmat ca pacienta este bine ingrijita, dar starea este grava si pronosticul ei este rezervat. El a spus ca electrobisturiul utilizat la operatia de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, in urma careia o pacienta a suferit arsuri, avea interdictia de a fi folosit in combinatie cu biocidul folosit pentru sterilizarea tegumentelor acesteia.

Sambata seara, conducerea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (SCUB) a anuntat ca a demarat o ancheta administrativa inca din ziua producerii evenimentului in urma caruia o pacienta a suferit arsuri in timp ce se afla pe masa de operatie.

CSUB a precizat ca, in cursul diminetii de duminica, 22 decembrie, pacienta in cauza, care prezenta o patologie foarte complexa si grava, a fost supusa unei reinterventii chirurgicale de urgenta, interventie necesara pentru supravietuirea sa si stabilizarea functiilor vitale.

Citeste si:
Cosette Chichirău nu s-a prezentat la dezbaterea cu candidatul PLUS
Cosette Chichirău nu s-a...

"Interventia chirurgicala a fost una complexa, iar in cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit in urma caruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicala, interventia chirurgicala fiind finalizata. In cursul aceleiasi zile, incidentul a fost adus la cunostinta conducerii spitalului, care s-a deplasat in unitate si a demarat o cercetare administrativa pentru a identifica circumstantele producerii accidentului. In acest sens au fost solicitate si primite declaratii ale personalului implicat in incident si au fost pastrate materialele care au legatura cu incidentul. Daca in urma acestei cercetari administrative vor fi evidentiate fapte/aspecte cu alte conotatii, vor fi sesizate organele in drept", se preciza in comunicatul CSUB.

Totodata, Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei a declansat verificari cu privire la aspectele semnalate in mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operatie la Spitalul Floreasca.

Sambata, ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat ca a trimis corpul de control al ministerului la Spitalul Floreasca din Capitala, in legatura cu cazul pacientei care a fost arsa pe masa de operatie.

Citeste si:
Cum a evitat Negoiță licitațiile publice pentru a cheltui 200 de...
Cum a evitat Robert Negoiță...
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Perchezitii DNA la Floreasca. Medicul Mircea Beuran, vizat de un nou dosar
Setari Cookie-uri