Ministerul Sanatatii anunta ca au fost aprobati, de catre Consiliul Interministerial, indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta Iasi. Urmeaza aprobarea hotararii de guvern dupa care se va depune cererea de finantare la Comisia Europeana, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

"Spitalele regionale reprezinta un punct strategic in programul de Guvernare. Chiar daca exista voci care sunt impotriva si nu isi doresc ca Romania sa reuseasca, noi vom construi spitalele regionale, asa cum am promis. Proiectul care prevede constructia spitalului regional Iasi este cel mai avansat. Imediat dupa ce vom aproba hotararea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finantare la Comisia Europeana. In aproximativ o luna vom avea si studiul de fezabilitate de la Cluj", a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, citata in comunicat.

Potrivit MS, costul spitalului regional Iasi va fi de 500 de milioane de euro, cu TVA, din care 100 de milioane de euro vor fi alocati pentru achizitia de echipamente medicale.

Studiul de fezabilitate al spitalului regional de urgenta de la Iasi a fost finalizat si prezentat pe 26 februarie la sediul Bancii Europene de Investitii (BEI) din Bucuresti, intr-o sedinta la care a participat si primarul Mihai Chirica, in prezenta reprezentantilor Ministerului Sanatatii, BEI, JASPERS si a consultantilor contractati.

Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgenta de la Iasi va avea 850 de paturi pentru spitalizarea continua si 40 de paturi pentru spitalizare de zi. Se estimeaza ca numarul anual de pacienti va fi de 100.000 iar aceasta unitate medicala ar putea avea 2.923 de angajati.

Spitalul din Iasi va functiona ca spital de urgenta de nivel inalt, tertiar, oferind servicii de ingrijire a sanatatii de inalta complexitate, cu servicii integrate de ambulatoriu, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic si tratament, pentru intreaga regiune. Spitalul regional va fi organizat pe centre de servicii.

Initial, valoarea proiectului era estimata la 460 de milioane de euro, din care 361 de milioane constructia iar 99 milioane - dotarile medicale.

Municipalitatea ieseana anunta ca ar putea investi circa 34 de milioane de euro in asigurarea infrastructurii de circulatie catre spitalul regional, existand posibilitatea ca finantarea sa fie facuta si cu fonduri nerambursabile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri