Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei a semnat contractul de finantare a Spitalului Regional Iasi, a anuntat, luni, ministrul Ion Stefan, la inceputul sedintei de Guvern.

Ministrul a precizat ca acesta este primul spital regional din zona Moldovei, cu o valoare de investitie de aproximativ 500 de milioane de euro.

"Noi credem ca in cel mai scurt timp vom putea spune ca Spitalul Regional Iasi a intrat in procedura de licitatie", a spus el.

Ion Stefan a afirmat ca pentru celelalte doua spitale regionale - Craiova si Cluj - contractele vor fi semnate in prima parte a anului viitor.

"Craiova si Cluj sunt in lucru si in prima parte a anului vom fi in situatia de a semna contractele si pentru cele doua spitale", a spus ministrul Ion Stefan.

Un alt semnatar al contractului de finantare este ministrul Sanatatii, Victor Costache. Acesta a declarat dupa eveniment, prin intermediul unui comunicat de presa, ca astfel se asigura finantarea primei faze de dezvoltare a proiectului prin Programul Operational Regional 2014-2020.

"Astazi am semnat, in prezenta vicepremierului, doamna Raluca Turcan, primul contract de finantare pentru cel mai avansat dintre spitalele regionale si am reusit atingerea unui obiectiv important din Programul de guvernare, urgentarea proiectelor mari de infrastructura. Vom continua colaborarea cu Autoritatea de Management a Programului Operational Regional pentru semnarea in cel mai scurt timp si a celorlalte doua contracte de finantare, pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenta din Cluj si Craiova", a declarat ministrul Victor Costache, citat in comunicatul de presa.

El a mai spus ca Ministerul Sanatatii si Ministerul Fondurilor Europene continua discutiile pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene in realizarea acestor proiecte majore.

Spitalele regionale vor reprezenta un model de eficienta in acordarea asistentei medicale in Romania si vor contribui la cresterea calitatii serviciilor de sanatate acordate pacientilor, mai precizeaza comunicatul ministerului Sanatatii

Sursa foto: Photo by Samuel Scalzo on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri