Ministerul Sanatatii a transmis Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional (POR) cererea de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Cluj.

Potrivit unui comunicat de presa al ministerului, este in pregatire procedura de achizitie publica de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgenta Cluj.

"Construirea spitalelor regionale reprezinta o prioritate a echipei noastre. Am avut o discutie cu reprezentantii departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul in care ne aflam, dar si pentru a vedea ce putem face sa urgentam pasii ce trebuie realizati pana la sfarsitul anului. Vom sustine respectarea calendarului depunerii cererilor de finantare, pentru a semna cat mai curand posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore", a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Cererea de finantare pentru proiectul Spitalului Regional de Urgenta Iasi a fost trimisa la AMPOR in luna octombrie, fiind totodata cel mai amplu proiect de acest tip. In paralel, ministerul a demarat procedura de achizitie publica pentru achizitia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic.

In luna noiembrie, la solicitarea Ministerului Sanatatii, au fost aprobati, prin Hotarare de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenta Craiova, iar pana la inceputul lunii decembrie se va transmite la AMPOR si cererea de finantare pentru acest proiect.

Citeste si:
Noi informatii de la Ministerul Sanatatii legate de rezidentiat
Ministerul Sanatatii:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sorina Pintea, cadou pentru industria farmaciilor-fantoma