Spitalul Regional de Urgenta Cluj prinde contur, dupa ce studiul de fezabilitate a fost aprobat. Va fi construit in comuna Floresti si va avea 849 de paturi

Spitalul Regional de Urgenta Cluj va avea 849 de paturi si va deveni un pol de nivel tertiar pentru reteaua de spitale din regiunea NV, destinat pacientilor critici si cazurilor complexe care necesita tehnologii si expertiza de nivel inalt. Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte a avizat astazi studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj.

Spitalul Regional de Urgenta Cluj va avea 849 de paturi si va deveni un pol de nivel tertiar pentru reteaua de spitale din regiunea NV, destinat pacientilor critici si cazurilor complexe care necesita tehnologii si expertiza de nivel inalt.

SRU Cluj va fi construit in comuna Floresti, judetul Cluj, pe un teren intravilan aflat in administrarea Ministerului Sanatatii.

Valoarea investitiei este de aproximativ 500 milioane euro si se va realiza din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii, precum si din alte surse constituite in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice.

“Este un pas important pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Urmatorul pas in realizarea acestui proiect este initierea, de catre Ministerul Sanatatii, a unei Hotarari de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a obiectivului de investitii. Dupa aprobarea acestui act normativ, Ministerul Sanatatii poate lansa procedura de achizitie de servicii de proiectare si constructie a SRU Cluj. In acelati timp, continuam demersurile necesare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenta de la Iasi si Craiova”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Citeste si:
Ce dotari va avea Spitalul Regional din Cluj
Spitalul Regional din Cluj va...

Care sunt stadiile celorlalte proiecte din Iasi, Cluj si Craiova?

Pentru proiectarea, supravegherea si constructia spitalelor regionale din Iasi, Cluj si Craiova, Romania va beneficia de sfaturile expertilor BEI, in urma unui acord semnat cu reprezentantii BEI la inceputul lunii iulie 2019.

Cel mai avansat proiect este SRU Iasi, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate, iar prin HG nr.290/ mai 2019 au fost aprobata indicatorii tehnico economici. Cererea de finantare a realizarii SRU Iasi este in curs de pregatire, astel incat in luna septembrie urmeaza sa fie depusa la Comisa Europeana.

Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obtinut Acordul de Mediu si sunt finalizati indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobasi la sfarsitul lunii august in Guvern, urmand ca in luna octombrie sa fie depusa cererea de finantare si pentru acest spital la Comisia Europeana.

De asemenea, se estimeaza ca pentru SRU Craiova, cererea de finantare va fi depusa la Comisia Europeana in luna decembrie.

Citeste si:
Românii vor putea face teste anti-COVID în farmacii
Românii vor putea face teste...

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri