Executivul discuta, luni, un proiect de ordonanta de urgenta privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, condus de fostul presedinte Ion Iliescu, solicitarea fiind facuta de secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase.

„Domnule prim-ministru, va rog sa fiti de acord cu introducerea pe ordinea suplimentara cu un proiect de ordonanta de urgenta privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, condus de primul presedinte, de Ion Iliescu”, a spus secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase, scrie Digi24.ro.

Reactia premierului Ludovic Orban a fost scurta: „Aprob”.

Un urias scandal a fost declansat in spatiul public in urma cu doua saptamani dupa ce a fost anuntat un concert pe care Institutul Revolutiei, patronat de fostul presedinte, avea de gand sa-l organizeze in Piata George Enescu. Mai multe organizatii civice anuntau ca protesteaza fata de organizarea evenimentului si atrageau atentia ca acesta reprezinta „o jignire adusa memoriei eroilor martiri ai Revolutiei din 1989 si urmasilor acestora”.

Ulterior, concertul a fost anulat.

Citeste si:
BREAKING PSD planuieste sa boicoteze investirea Guvernului Orban 2
BREAKING Liderii PSD au votat...

Tot in acest context, mai multe persoane l-au batut pana la sange, l-au scuipat si l-au alungat pe Gelu Voican Voiculescu de la Troita dedicata eroilor cazuti la Revolutia din 1989.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Guvernul ar trebui să ofere 500 de euro pentru al treilea copil
Setari Cookie-uri