Ministerul Sanatatii a lansat procedura de licitatie restransa pentru achizitia serviciilor de proiectare pentru spitalul regional de la Cluj. Potrivit proiectului, unitatea medicala va oferi peste 800 de paturi pentru pacientii din zona de nord-vest a tarii, se arata intr-un comunicat de presa.

Ministerul Sanatatii a lansat procedura de licitatie restransa pentru achizitia serviciilor de proiectare a Spitalului Regional de Urgenta din Cluj si de asistenta tehnica, atat pe platformele electronice de specialitate ale Romaniei, cat si ale Uniunii Europene (SICAP si JOUE). Valoarea estimata a contractului de servicii este de 68.604.513,80 lei fara TVA, iar toti cei interesati au termen de depunere a candidaturilor data de 17 februarie 2020.

"Dupa cum am mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructura reprezinta un punct strategic in programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, dupa cel din Iasi pentru care am lansat oficial procedura de achizitie a serviciilor de proiectare. Castigatorul desemnat, are termen 1 an de zile de la semnarea contractului sa realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitatie si constructia efectiva a spitalului", a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Pentru cei interesati, documentatia de atribuire este disponibila la urmatoarele linkuri:

– SICAP https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100085346.

– JOUE Servicii – 8726-2020 – TED Tenders Electronic Daily.

Proiectele pentru spitalele regionale de la Iasi, Cluj si Craiova au toate avizele in termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar Ministerul Sanatatii estimeaza ca in februarie 2020 vor fi semnate contractele de finantare.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii pregatesc si procedura de achizitie publica de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Craiova si procedura de achizitie publica de servicii pentru verificarea tehnica a proiectului tehnic de executie al Spitalului Regional Iasi.

Cele 3 spitale regionale de urgenta ar urma sa creasca capacitatea de tratament pentru pacienti, punand la dispozitie paturi intr-o structura flexibila organizata pe centre clinice dupa cum urmeaza:

• Centru pentru cap si gat, cuprinzand specialitati de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-faciala;

• Centru toracic, cuprinzand pneumologie, cardiologie, chirurgie toracica, chirurgie cardio-vasculara;

• Centru abdominal, cuprinzand gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generala;

• Centru pentru articulatii, coloana vertebrala si trauma, cuprinzand ortopedie & traumatologie, chirurgie plastica, arsuri, chirurgie vasculara;

• Centru de medicina interna, cuprinzand dermatologie, medicina interna, reumatologie, boli metabolice si endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensiva;

• Centru pentru mama si copil, cuprinzand ginecologie, obstetrica, pediatrie si chirurgie pediatrica, neonatologie;

• Centru radioterapie si oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie si medicina nucleara- Spitalul Regional Craiova

Numarul total de paturi:

Iasi - 850 de paturi

Cluj - 849 de paturi

Craiova - 807 paturi.

La acestea se adauga centrele ambulatorii integrate.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Sanatatii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri