Buletinul "electronic" sau pasaportul, obligatoriu pentru cei care vor sa calatoareasca in UE

Cartea electronica de identitate sau pasaportul sunt obligatorii pentru calatoria in UE din 3 august 2021, au explicat reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne. Cu actualele carti de identitate se va mai putea merge in Uniunea Europeana inca zece ani, pana la expirarea documentelor, pentru ca Regulamentul european in acest sens prevede o perioada de tranzitie pana in 2031. Copiii vor putea avea de la nastere acte electronice de identitate, la cererea parintilor, iar de la 12 ani acestea sunt obligatorii, scrie G4Media.ro.

Catalin Giulescu, directorul Directiei de evidenta populatiei, a precizat ca, potrivit Regulamentului 1157 al UE din 2019, libera circulatie in Uniunea Europeana, de la 3 august 2021, va fi permisa doar cu CI electronica, confectionata din policarbonat, cu cip de inalta securitate, cu o perioada de tranzitie pana la 2 august 2031.

Cei care in august 2021 deja detin o carte de identitate valabila, care nu expira atunci, potrivit unor programari, vor putea sa obtina anticipat actul electronic.

„Romanii in continuare vor putea calatori cu pasaportul sau CI electronica din 3 august 2021. Pasaportul e prevazut cu CIP care are integrate imaginea si doua amprente. (…) Dupa 3 august 2021, vor putea calatori si pe baza actualelor carti de identitate care sunt inca valabile, pana la data expirarii, perioada de tranzitie fiind pana in august 2031”, a explicat Giulescu.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Când am putea avea carte de identitate electronică
Când am putea avea carte de...

Sursa foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri