In fiecare scoala din Romania sunt, in medie, peste 93 de elevi si aproape 8 cadre didactice care fac naveta, arata Raportul Bancii Mondiale din februarie 2018 privind conditiile si alternativele de transport scolar, singura analiza facuta asupra acestui sector in ultimii ani. Analiza a scos in evidenta faptul ca exista un numar de peste 429 de mii de elevi navetisti in cele 6.713 scoli analizate, scoli aflate in circa 2.600 de localitati din cele 3.186 cate sunt in Romania.

Elevii sunt obligati sa faca naveta din cauza reducerii retelei scolare, noteaza analiza la capitolul motive pentru care acest fenomen are loc. Exista foarte multi elevi, pe de alta parte, care aleg sa faca naveta pentru a avea acces la o scoala mai buna, explica Raportul realizat pentru Romania in cadrul „Acordului de Servicii de Asistenta Tehnica pentru luarea unor Decizii Informate privind Investitiile in Infrastructura”.

Informatiile sunt utile in contextul in care ministerul Educatiei a anuntat luni ca “incepand cu anul scolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de catre unitatea scolara”. Ministerul sustine ca gratuitatea va fi aplicata printr-un “act normativ” elaborat de “ministerele implicate”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
O țară închide toate școlile din cauza epidemiei de coronavirus
Setari Cookie-uri