Pasagerii cu simptome respiratorii care au calatorit in China sau in alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfatuiti sa contacteze imediat serviciul medical al Aeroportului International Henri Coanda si sa raporteze istoricul de calatorie, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

"In vederea informarii publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afise in limbile romana, engleza si chineza. Astfel, pasagerii cu simptome respiratorii care au calatorit in China sau in alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfatuiti sa contacteze imediat serviciul medical al aeroportului si sa raporteze istoricul de calatorie", se arata intr-un comunicat al CNAB remis Agerpres.

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care planuiesc sa viziteze China sau alta tara afectata de noul coronavirus.

Aceleasi informatii sunt prezentate si prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate in terminalele aeroportului.
Serviciul medical al Aeroportului Henri Coanda este pregatit sa intervina permanent cu doua echipe medicale complete (medic, asistent, ambulantier) si este dotat cu doua ambulante complet echipate.

China a ridicat vineri la 25 de morti si 830 de cazuri bilantul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat Comisia nationala pentru sanatate, scrie AFP.

Noul bilant a fost comunicat la putin timp dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decis sa nu declare alerta internationala in fata acestui nou coronavirus.

Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, in timp ce 34 de pacienti "vindecati" au putut parasi spitalul.

Sursa foto: Shutterstock / Agatha Kadar

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
INSP: Măsuri pentru persoanele care primesc colete din China
Setari Cookie-uri