Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), membra a consortiului european CIVICA, a fost invitata sa faca parte din cea mai noua retea globala de universitati, finantata de Open Society Foundations cu un miliard de dolari, informeaza institutia, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, anuntul a fost facut de multimiliardarul american George Soros in cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

Cu aceasta ocazie, George Soros a lansat o retea globala de institutii de invatamant superior, culturale si de cercetare, "Open Society University Network" (OSUN). Aceasta va pregati studenti pentru provocarile actuale si viitoare si va integra activitatea didactica si de cercetare in institutii de invatamant superior din intreaga lume. Totodata, George Soros a afirmat ca noua retea de universitati va primi fonduri in valoare de un miliard de dolari.

OSUN va fi coordonata de Universitatea Central Europeana (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alaturi de Colegiul Bard din SUA. George Soros a adresat o invitatie de colaborare membrilor CIVICA, Universitatii Europene de Stiinte Sociale, un consortiu universitar european din care face parte CEU, impreuna cu Science Po (lider), Universita Bocconi, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics si Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, mentioneaza comunicatul SNSPA.

"Conducerea SNSPA saluta initiativa si considera ca investitiile in educatie si cercetare sunt in beneficiul studentilor, al profesorilor si au un puternic impact asupra publicului larg. Dezvoltarea stiintelor sociale poate genera solutii sustenabile pentru provocarile cu care se confrunta societatea contemporana", mai mentioneaza comunicatul SNSPA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri