Europarlamentarul Pro Romania Corina Cretu atrage atentia ca Romania va pierde o mare parte din fondurile pentru infrastructura alocate din bugetul Uniunii Europene.

Cretu a declarat ca Romaniei i-au fost alocati zece miliarde de euro pentru infrastructura, insa rata de absorbtie la finalul anului 2019 a fost de doar 31%.

"Practic, se vor pierde foarte multi bani pe anul acesta, ceea ce nu ne va ajuta deloc in negocierile pentru banii pe exercitiul financiar viitor, avand in vedere ca nu putem cheltui banii care s-au alocat pe anul acesta. Proiecte nu exista depuse la Comisia Europeana. Eu, in iulie, cand am plecat, am plecat cu toate proiectele de apa, canalizare, infrastructura, metrou, toate depuse si aprobate", a afirmat Cretu, scrie Ziare.com.

Aceasta a vorbit la Iasi si despre necesitatea ca proiectele de autostrazi Iasi - Targu Mures si Bacau - Brasov sa fie incluse in Programul Operational de Infrastructura Mare, care va fi negociat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei pentru exercitiul financiar viitor.

Citeste si:
Delta Dunarii are buget de 1 MLD. euro de la UE: Vom sti sa investim?
Delta Dunarii are de la UE 1...
Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cel mai mare proiect de infrastructura, inca fara fonduri de la UE
Setari Cookie-uri