O femeie a sunat la Salvamont Arges si a cerut ajutor pentru a-si recupera telefonul mobil, cazut intr-o prapastie in timpul unei drumetii in zona Varfului Negoiu din Fagaras, anunta Agerpres.

Cazul a fost relatat marti seara, intr-o postare pe contul de Facebook al Serviciului Public Salvamont Arges: "Apel direct, astazi... o voce feminina, placuta, vioaie. 'Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului. (...) La coborare, am scapat telefonul pe un valcel lateral' Ei, si? imi zic... 'Care ar fi sansele sa il recuperez? Stiti, am informatii foarte importante pentru mine in acel telefon!'. Nu-mi vine sa cred... 'Zero, niciuna!' zic eu. 'Da, dar sa stiti ca i-am gasit carcasa, deci e pe acolo!'. 'Imi pare rau, noi salvam oameni, nu cautam telefoane (...)'. 'Nici daca platesc?'. 'Puteti plati un ghid montan ca sa va insoteasca pana acolo. Noi nu cautam telefoane contra cost...'. Vizibil dezamagita, usor enervata, ma saluta si inchide".

Salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa apeleze numerele de urgenta doar in cazul unor urgente reale.

"Morala: daca derapati cu autoturismul, dar nu sunteti raniti, daca va pierdeti telefonul, daca pica netul la cabana, va rugam sa nu apelati Salvamont. Ati putea bloca linia pentru o alarma reala", se arata in postare.

Citeste si:
Salvamontiştii: suspect de coronavirus, la Cabana Diham
Salvamontiştii anunţă că au...
Sursa foto: Facebook Salvamont Romania

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
STB transportă românii din diaspora de la Otopeni în toate județele țării
Setari Cookie-uri