"In prezent, Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticarii rapide a infectiei cu coronavirus", informeaza Ministerul Sanatatii.

Ministerul precizeaza ca se pastreaza masurile stabilite in aeroporturi, cat si pentru unitatile medicale sanitare desemnate pentru preluarea si tratarea eventualelor cazuri. Specialistii afirma ca mortalitatea asociata infectiilor cu coronavirus este sub 2%, scrie Agerpres.

"Astazi, la sediul Ministerului Sanatatii, a avut loc o noua intalnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea si managementul potentialelor infectii cu noul coronavirus, format din specialisti. S-a discutat despre stadiul situatiei la nivel mondial a infectiilor cu coronavirus. Specialistii in boli infectioase si microbiologie au explicat ca, desi numarul cazurilor de infectii cu coronavirus confirmate sunt in crestere deoarece a crescut si capacitatea de diagnosticare, mortalitatea a scazut sub 2%", se arata in comunicat.

In prezent, in Romania nu s-a confirmat niciun caz de infectie cu coronavirus, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

Citeste si:
Liviu Tudor donează 50.000 euro pentru Institutul Matei Balș
Liviu Tudor donează 50.000...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cartel Alfa: Șomajul tehnic pentru bugetari, dăunător pentru economie
Setari Cookie-uri