Societatea de Transport Bucuresti (STB) incepe, de maine, sa distribuie calatorilor masti medicale, pentru a diminua efectele raspandirii virusului gripal in mijloacele de transport in comun din Bucuresti, informeaza compania.

"Pana in prezent, 2.332 de cazuri de gripa sezoniera au fost confirmate la cabinetele de medicina scolara din institutiile de invatamant de stat din Capitala, cabinete ce fac parte din reteaua coordonata prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. La acest numar se adauga elevii din invatamantul privat si pacientii care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate catre Primaria Capitalei. Astfel, in prima zi vor fi disponibile circa 100.000 de masti, care vor fi distribuite la cerere calatorilor prin intermediul celor 220 de centre de vanzare, celor 300 de controlori si al conducatorilor de vehicule", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei, potrivit Agerpres.

La centrul de vanzare de la terminalul Sosiri al Aeroportului International "Henri Coanda" sunt disponibile cele mai multe masti medicale, acesta fiind un important punct de intrare in Bucuresti al cetatenilor straini.

"In functie de necesitati, STB SA va suplimenta in perioada urmatoare cantitatea de masti pentru distribuirea catre calatori. Pentru protejarea celor din jur, STB SA le recomanda calatorilor care prezinta simptome de gripa sa solicite masti de protectie de la centrele de vanzare, de la conducatorii de vehicule sau de la echipele de control si sa aiba in vedere faptul ca, potrivit instructiunilor de utilizare, acestea trebuie indepartate atunci cand se umezesc si nu mai asigura protectie", mentioneaza STB.

Citeste si:
Parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% faţă de...
Gabriela Firea: Parcul de...
Sursa foto: LCV / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Bărbat infectat, a mers de două ori să fie internat dar medici l-au trimis acasă
Setari Cookie-uri