Guvernul roman va achizitiona in regim de urgenta echipamente de protectie, precum seturi de suport respirator sau substante de dezinfectare, in contextul epidemiei de coronavirus din China, a anuntat ministrul Sanatatii, Victor Costache si ministrul de Interne, Marcel Vela, scrie Hotnews.ro.

In urmatoarea sedinta a Guvernului va fi adoptata o ordonanta de urgenta pentru a fi achizitionate in regim de urgenta echipamente de protectie, precum izolete pentru transporturi pe targa, seturi de suport respirator, substante pentru dezinfectare sau filtre pentru echipamente de izolare.

Victor Costache, a anuntat ca la nivel national exista acum 1.000 de kituri pentru diagnosticarea bolii.

Costache a precizat ca Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala are capacitatea, din aceasta saptamana, de a diagnostica orice caz suspect, iar de luni infectia cu coronavirus va fi putea fi diagnosticata si de catre spitalele de boli infectioase din Iasi si Cluj, care vor primi 100 de kituri pentru diagnostic.

Peste 11.000 de cazuri de pneumonie cu coronavirus au fost confirmate la nivel mondial, dintre care 20 in state din Uniunea Europeana: 7 in Germania, 6 in Franta, 3 in Italia si catre unul in alte tari.

Citeste si:
În farmacii, românii sunt mai interesați de gripă decât de coronavirus
În farmacii, românii sunt mai...

Sursa foto: Darko Stojanovic | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus în Italia: filmările la următorul "Mission: Impossible", întrerupte
Setari Cookie-uri