Un comunicat de presă trimis de către Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) astăzi, 25 februarie, la ora 11:27 anunța că în momentul de față, farmaciile din România au un stoc minimal pentru cererile curente de măști de protecție, pe care nu îl pot înnoi din cauza lipsei de stoc atât la nivel național, cât și internațional. De cealaltă parte, pe platforma OLX, anunțurile de vânzare a măștilor de protecție incepeau să curgă, unii dintre vânzători promovându-le ca fiind ”măști speciale anti-coronavirus”.

Numărul în creștere al cazurilor de coronavirus confirmate în mai multe țări din Europa, în special în Italia, a creat o stare de panică și în rândul românilor. Mai ales după ce au apărut în spațiul public informații conform cărora mai mulți cetățeni români au fugit, din zonele respective sau din apropierea lor, înapoi în România, declarând la punctele de frontieră informații eronate pentru a scăpa de măsurile de verificare.

Mânați de această teamă, se pare că din ce in ce mai mulți români au luat cu asalt punctele de vânzare a măștilor de protecție, produse pe care unele firme și persoane fizice le văd în aceste zile ca pe ”o mină de aur” ce le-ar putea aduce profituri semnificative. Acest tip de comportament manifestat în rândul companiilor a fost luat deja în vizor de Consiliul Concurenței care a anunțat că investighează companiile care comercializează produse și echipamente de protecție medicală, în contextul scumpirii masive a acestora.

Însă, mai este o categorie care profită de isteria creată de coronavirus și de criza măștilor de protecție: persoanele fizice care vând pe platforme precum OLX. La o simplă căutare îți sar în ochi anunțurile, publicate în mare parte astăzi, cu măștile de protecție promovate ca fiind ”speciale împotriva coronavirusului”.

sursa foto: printscreen OLX.ro

Citeste si:
CORONAVIRUS Bilanț 31 mai: numărul îmbolnăvirilor a urcat la 19.257
CORONAVIRUS Bilanț 31 mai:...

Am decis să apelăm la numerele afișate în dreptul anunțurilor pentru a afla stocul pe care îl au disponibil, prețurile, dar și dacă sunt ”speciale împotriva coronavirusului”. Primul apelat, un vânzător din Reșița, județul Caras-Severin, se mândrește cu un stoc de 6.000 de măști pe care le vinde cu 10 lei bucata, în condițiile în care prețul practicat de farmacii este în jur de 0,50 de bani. Întrebat dacă sunt ”măști speciale pentru coronavirus”, acesta răspunde afirmativ, fără ezitare.


”Vânzătorul sincer”: Sunt de acelea normale, nu există speciale pentru coronavirus. Am pentru toată lumea

Cea de-a doua persoană pe care o apelăm este din București și practică un preț mai mic decât competitorul său din Reșița, respectiv 6 lei pentru o mască și cu transport gratuit în cazul în care comenzile sunt peste 120 de lei. Întrebat dacă măștile sunt speciale pentru coronavirus, acesta răspunde:

”E același tip de mască pe care îl găsiți și în farmacie. Am pus așa (pentru coronavirus n.r.) pentru că lumea de asta cumpără. Toate sunt la fel, toate au aceeași eficientă. Nu o să găsiți măști speciale, toate sunt la fel”, declară vânzătorul.

I-am spus că suntem interesați de o comandă de 200 de măști, iar acesta a răspuns imediat că ne poate ajuta: ”Am multe măști, pentru toată lumea!”.

Citeste si:
OLX a investit 1MIL. dolari în rebranding la nivel de grup
OLX a investit 1MIL. dolari...

sursa foto: printscreen OLX.ro

Sursa foto: printscreen OLX

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
ANPC a amendat cu peste un milion de lei vânzătorii de jucării
Setari Cookie-uri