Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de Urgenta prin care este reglementata si, in acelasi timp deblocata, decontarea navetei pentru elevi. Iata conditiile in care se va realiza decontarea transportului.

Ordonanta initiata de Ministerul Educatiei si Cercetarii reglementeaza decontarea navetei elevilor de nivel liceal care nu sunt scolarizati in localitatea de domiciliu. Acestora li se vor deconta cheltuielile de transport de tip naveta zilnica pe distante in limita a 50 km sau li se va deconta contravaloarea a opt calatorii dus-intors pe semestru daca locuiesc la internat sau in gazda.

Decontarea se va realiza din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin unitatile de invatamant in cadrul carora elevii sunt scolarizati, pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport.

Modificarea era imperativa pentru armonizarea legislatiei existente cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, care a statuat ca decontarea pe „baza de abonament” este neconstitutionala, deoarece genereaza o diferenta de tratament juridic intre elevii ce pot prezenta abonament si elevii care, din diferite motive obiective, de exemplu, lipsa transportului in comun, nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Retail jobs

Ulterior aprobarii acestei ordonante de urgenta, Ministerul Educatiei si Cercetarii va elabora o hotarare de Guvern pentru stabilirea normelor metodologice de aplicare a acestei ordonante.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri