Modificare majora in sistemul de sanatate: Spitalele private vor asigura servicii medicale de urgenta decontate integral de stat

Spitalele private vor asigura in premiera servicii medicale de urgenta decontate integral de stat, prevede Ordonanta de Urgenta care modifica Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, adoptata aseara in sedinta de Guvern. Lista spitalelor private care vor putea asigura servicii medicale de urgenta decontate de stat urmeaza sa fie stabilita prin Ordin de ministru. Spitalele private nu pot incasa niciun fel de sume suplimentare (coplata) de la pacienti.

Fara coplata de la pacienti. Textul Ordonantei de Urgenta obtinut de HotNews prevede explicit ca spitalele private care vor asigura servicii medicale de urgenta au obligatia de a nu incasa niciun fel de sume suplimentare de la pacienti (coplata) "fata de cele decontate potrivit actelor normative in vigoare".

Finantarea acestei masuri, asigurata de casele de asigurari de sanatate si de Ministerul Sanatatii. Potrivit actului normativ adoptat aseara, "cheltuielile pentru ingrijirea pacientilor aflati in stare critica sau cu acuze ce ridica suspiciunea unei afectiuni grave acute care nu pot fi acoperite din sumele obtinute pe baza contractelor incheiate de catre spitalele private cu casele de asigurari de sanatate, vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii. Sumele aferente decontului per caz nu pot depasi sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgenta."

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri