Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED avertizează că există riscul ca testarea în mediul privat să fie sistată începând de săptămâna viitoare, ca urmare a datoriilor pe care statul le are către furnizori. Totodată, PALMED face apel la autoritățile competente pentru continuarea campaniei de testare și solicită acoperirea costurilor pentru testele realizate în București de la începutul pandemiei.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED face apel la autoritățile competente pentru continuarea campaniei de testare a populației pentru COVID-19. Furnizorii medicali solicită acoperirea costurilor pentru testele realizate în București de la începutul pandemiei. În caz contrar, există riscul ca testarea în mediul privat să fie sistată începând de săptămâna viitoare. În prezent, aproximativ jumătate din numărul total de teste prelucrate în Capitală și decontate de stat se realizează în sistemul medical privat.

Mediul privat a răspuns prompt apelului autorităților de a se implica cu toate resursele disponibile - materiale și umane - încă de la începutul crizei sanitare. În plus, capacitatea de testare a crescut semnificativ prin investiții și o distribuire suplimentară de personal în segmentul de testare PCR. În lipsa decontării testelor potrivit contractului pe care fiecare furnizor îl are, multe unități medicale se văd obligate să înceteze prelucrarea testelor realizate la cererea Direcției de Sănătate Publică, întrucât nu mai pot susține costurile

Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

Statul, datorii către furnizorii privați din Capitală

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private estimează că peste 50% din testele realizate în mediul privat sunt solicitate de autoritățile din domeniu, iar sistarea lor ar avea un impact semnificativ asupra eforturilor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„Testele venite din partea statului au fost prelucrate cu prioritate în linie cu reglementările legislative în vigoare, furnizorii de servicii medicale private aflându-se uneori în situația de a depăși termenul de eliberare a rezultatelor pentru testele la cerere, fapt care a atras după sine nemulțumirea pacienților care au plătit pentru aceste teste. Ne dorim să putem oferi în continuare servicii medicale rapid și la cele mai înalte standarde, dar nu putem să mai susținem aceste costuri mult timp. Cei mai afectați dintre furnizori s-ar putea afla în situația de a nu mai primi probe chiar de săptămâna viitoare. Am încercat să rezolvăm această problemă, dar până acum nu am reușit. Au mai fost situații similare și în țară, nu doar la București. Există încă datorii ale statului către furnizori, dar pe o perioadă mult mai scurtă de timp, nu de la începutul pandemiei, așa cum se întâmplă în Capitală”, completează Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private consideră că situația are nevoie de o soluționare urgentă pentru a menține cel puțin volumul de testare din prezent. Pentru a găsi soluții de creștere a capacității de testare în mediul privat pe termen mediu și lung, este nevoie de predictibilitate și de respectarea condițiilor contractuale.

Synevo România va respecta obligațiile asumate chiar și în cazul întârzierii efectuării plăților

Synevo România susține autoritățile române în procesul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2, fiind parte din Programul Național de Testare și își respectă obligațiile asumate chiar și în acest caz al întârzierii efectuării plăților de către instituțiile publice, a transmis compania în cadrul unei solicitări wall-street.ro și spune că își exprimă în continuare solidaritatea față de eforturile de limitare a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2.

”Este nevoie de o soluționare urgentă pentru a menține capacitatea de testare din prezent și pentru a găsi soluții pe termen mediu și lung pentru creșterea acesteia. Pentru a realiza acest deziderat, este nevoie de predictibilitate și respectarea obligațiilor contractuale”, precizat Laurențiu Luca, director general Synevo Romania.

Laboratorul Central de Referință Synevo este dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de testare PCR din țară, putând procesa în medie 1.200 de teste Real Time PCR pe zi. Echipa de specialiști dedicată acestei activități lucrează în mai multe schimburi pentru a putea face față volumului de probe primite de la Direcțiile de Sănătate Publică în cadrul Programului Național de Testare, de la instituțiile de sănătate din țară și de la clienți persoane juridice.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri