Ministrul demis al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat joi ca 22 de drumuri nationale sunt inchise, majoritatea din sud-estul tarii, pe patru drumuri nationale exista circulatie ingreunata, iar 35 de trenuri sunt stationate, scrie Agerpres.

Circulatia metroului bucurestean se desfasoara normal.

"La ora 8,00 s-a ridicat Codul rosu. Noi am avut ieri seara un comandament, toata noaptea am stat in contact cu toate echipele noastre din tara. (...) Am o situatie de comandament care se prezinta in felul urmator: avem 22 de drumuri nationale inchise, in continuare mai sunt patru drumuri cu circulatia ingreunata. De asemenea, avem 35 de trenuri care sunt in acest moment stationate, pentru ca nu pot sa se deplaseze pe anumite linii, fiindca au cazut foarte multi copaci. Se intervine si dupa ce se curata linia se vor deplasa. Avem o singura linie inchisa in zona Vatra Dornei, zona Ilva Mica. Acolo am intervenit sunt copaci cazuti, linia este inchisa", a precizat Bode la Parlament.

El a anuntat ca a luat decizia azi noapte ca, acolo unde situatia a impus sau era pericol sa ramana trenuri blocate pe linii, acestea sa ramana in gari. "Au fost transbordati, acolo unde s-a impus acest lucru, pe mijloacele de transport", a adaugat Bode.

CFR Calatori anunta ca 35 de trenuri sunt anulate, joi dimineata, iar circulatia trenurilor de calatori se desfasoara in conditii de iarna. Trenurile au intarzieri de peste sase ore.

Ministrul a adaugat ca la metrou se circula in acest moment "foarte bine".

"Am suplimentat trenurile la metrou, anticipand in aceasta dimineata ca foarte multi bucuresteni au dorit sa circule cu metroul, tinand cont de faptul ca la suprafata, din pacate, interventiile in ceea ce priveste deszapezirea nu au fost asa cum au trebuit sa fie. Sunt 65 de trenuri care circula, am discutat cu doamna director general, cu cei de la dispecerat, nu sunt probleme, nu sunt intarzieri, toate trenurile disponibile circula in acest moment la metrou", a detaliat Lucian Bode.

La suprafata insa, circulatia a fost blocata in primele ore ale diminetii. Mai multe linii de tramvaie au fost blocate, iar 41 nu circula deloc. Ulterior, s-a reluat circulatia liniei 41.

In prezent, a adaugat el, nu sunt curse anulate pe Aeroportul Henri Coanda.

"Nu avem curse anulate pe Aeroportul Otopeni. Avem curse intarziate. (...) Peste 60 de angajati au fost la datorie pe Aeroportul Otopeni pentru a curata pistele, pentru a curata calea de rulare. Avem intarziere foarte mare pe zborul de Iasi, zborul Tarom, pentru ca pilotii nu au reusit sa ajunga la aeroport, la aeronava, ramanand inzapeziti in localitatile din jurul Bucurestiului. Asadar, noi estimam ca pana in jurul orei 12,00, odata cu ridicarea Codului portocaliu, majoritatea drumurilor nationale sa fie redeschise, peste cele 22 care sunt astazi la aceasta ora inchise, iar pe cele patru cu circulatia ingreunata sa se circule in regim normal. Drumurile nationale inchise sunt in partea de sud-est a Romaniei si foarte putin aici in zona centrala" a mentionat Bode.

Cum se anunta prognoza pentru urmatoarele ore in Bucuresti si in tara.

Intreg tronsonul kilometric al autostrazii A2 Bucuresti – Constanta este inchis din cauza viscolului.

Traficul rutier se desfasoara ingreunat pe Centura Bucuresti, intrucat, din cauza restrictiilor impuse pe autostrada A2 Bucuresti-Constanta, s-au format coloane de autovehicule. Traficul se deviaza si prin Bucuresti si comuna Catelu.

Circulatia se desfasoara in conditii de aglomeratie si pe sensul de intrare in Capitala al autostrazii A1 Bucuresti – Pitesti, intre kilometrii 14 – 11+500 de metri, din cauza valorilor ridicate de trafic de pe Centura Bucuresti.

La nivelul judetelor Braila si Tulcea, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, a decis ca in perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile nationale si judetene sa fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

Drumuri nationale blocate din cauza zapezii

- In judetul Ialomita , toate drumurile nationale si judetene sunt inchise, cu exceptia DN 2, pe tronsoanele Buzau – Ialomita si Ialomita - Ilfov acolo unde s-a reluat circulatia incepand cu ora 09:30, insa cu echipaj de politie antemergator.

- in judetul Harghita, DN12C Gheorghieni - Lacu Rosu, intre kilometrii km 5 – 32 si pe DN 13B, intre localitatile Bucin si Praid, din cauza caderilor de copaci pe partea carosabila, traficul rutier a fost inchis, pana la remedierea situatiei;

- judetul Constanta, DN 2A Harsova – Ovidiu si DN22 Ovidiu –Tulcea, inchis traficului rutier, din cauza viscolului.

- jud. Buzau , din cauza viscolului, circulatia este intrerupta pe DN 22 Ramnicu Sarat – Braila, DN 2B Buzau – Braila si DN2C Buzau – Slobozia.

- in judetul Calarasi, din cauza viscolului, traficul a fost oprit pe DN 3 Calarasi - Lehliu –Fundulea, DN3A Fetesti – Lehliu, DN 31 Oltenita – Calarasi, pe DN 21 Calarasi – Slobozia si DN 3B Calarasi- Borcea.

Restrictii rutiere instituite:

- in judetul Botosani, traficul rutier este restrictionat peste 7,5 tone pe DE 58 Botosani –Suceava si DE 58 Botosani – Iasi;

- in judetul Constanta, traficul rutier este restrictionat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavoda –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hirsova- Tulcea, DN2A Hirsova – Ovidiu si DN38 Agigea –Negru Voda;

- in judetul Iasi, traficul rutier este restrictionat peste 7,5 tone pe DN28 Roman - Targu Frumos, DN 28A Targu Frumos – Pascani si DN 28B Targu Frumos – Harlau;

Traficul feroviar:

- pe Magistrala 300 Predeal - Brasov, la iesirea din statia CF Timisu de Sus (in judetul Brasov), un pantograf s-a defectat. Din acest motiv, traficul feroviar este intrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de calatori va fi afectata.

- pe Magistrala 501 Siculeni – Adjud, traficul feroviar este blocat, la kilometrul 129+900(localitatea Nadejdea), din cauza unui copac care a cazut pe sina de cale ferata;

- pe Sectia de ferata 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a cazut pe sina de cale ferata. Doua trenuri de calatori, care circula pe relatia Suceava Ilva Mica si retur, au fost anulate din cauza conditiilor meteorologice.

- Sectia de cale ferata 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor copaci care au cazut pe sina de cale ferata.

Trafic aerian:

- nu s-au inregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.

- traficul maritim si fluvial: in judetul Constanta, din cauza vantului puternic, toate porturile si-au suspendat activitatea.

Sursa foto: JanHetman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri