Bunicii care isi ingrijesc nepotii ar putea primi o indemnizatie de 650 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Senat. Initiatorii au sustinut ca un copil este mai bine crescut de un membru al familiei, decat la cresa. For decizional este Camera Deputatilor, scrie Digi24.ro.

Potrivit proiectului de lege, bunicii pot primi 650 de lei indemnizatie daca isi ingrijesc nepotii in varsta de pana la 2, respectiv 3 ani, ai carui parinti s-au intors la locul de munca. Bunicii trebuie sa prezinte documente care sa ateste faptul ca se afla in relatii bune cu nepotul si ca parintii copilului si-au dat acordul.

Proiectul arata ca sunt luate in considerare si situatiile in care mamele revin la serviciu inainte de incheierea perioadei de doi sau trei ani, in care primesc indemnizatie pentru cresterea copilului.

Concomitent cu indemnizatia pentru bunici, mama va incasa stimulentul de insertie, reglementat de legislatia in vigoare, tot de 650 de lei, potrivit proiectului.

Sursa foto: Johnny Cohen | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri