Taieri de copaci in Parcul Herastrau

Au fost solicitate taierea a aproximativ 300 de arbori si „toaletarea” altor 350 in Parcul Herastrau. Autoritatile s-au sesizat in acest sens si au demarat o ancheta.

Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a comentat imaginile publicate de Fundatia Eco-Civica in care se vede un adevarat „macel” in Parcul Herastrau: o serie de copaci aparent sanatosi au fost taiati, potrivit Digi24.

Ministrul interimar a aratat ca Autoritatea Publica Locala trebuia sa solicite aviz de la APM si de la Directia Silvica si daca era cazul pentru vreo lucrare silvica, ea trebuia facuta respectand reglementarile legale in vigoare.

In plus, trebuie ca Direcția de Mediu a PMB să intervină pentru a verifica viabilitatea arborilor, societatea abilitată cu astfel de verificări deținând toată aparatura necesară.

Ulterior, se va stabili ce nu mai poate fi salvat și trebuie tăiat. Fiind parc monument istoric va trebui ca și Ministerul Culturii să-și dea avizul. Autoritatile spera ca taierile "dupa ureche" sa fie stopate.

Citeste si:
Primăria Capitalei nu mai plantează copaci pe strada Fabrica de...
Primăria Capitalei nu mai...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri