Primul caz de coronavirus în România. Arafat: În casa respectivă mai sunt 7 persoane, cu rezultat negativ

România are primul caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt șapte persoane, toate fiind testate și cu rezultat negativ.

"Avem primul caz de coronavirus confirmat în județul Gorj. Bărbatul va intra pe schema de tratament, însă starea acestuia este bună și nu trebuie să ne alarmăm. Este o persoană total asimptomatică ce a intrat în contact direct cu italianul venit din Rimini. A mers cu el la vânătoare.", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Acesta a precizat că mai există în lucru 33 de teste.

"Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat", a completat Raed Arafat, într-o conferință de presă.

Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, a plecat de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”

Citeste si:
#DeFaker | Au existat persoane care să fi murit din cauza...
#DeFaker | Au existat...

"În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă este pozitivă va fi testată la spital.

Transportul se va face în condiții de siguranță, dar nu este un transport de urgență. Ne interesează să se facă corect și în siguranță, pentru că bolnavul este în stare bună. Se respectă o procedura corectă. La sosire va fi predat pacientul iar mașina va fi dezinfectată și se va întoarce la Dolj", a mai adaugat Arafat.

Totodată, șeful DSU a declarat că persoana diagnosticată miercuri seară a fost de două zile în izolare la domiciliu. Astfel, s-a micșorat probabilitatea să transmită mai mult. Din familie mai sunt câteva persoane care nu au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

Citeste si:
Alte 13 decese de coronovirus confirmate în România. Bilanțul...
Alte 13 decese de coronovirus...

Victor Costache și Raed Arafat nu au dorit să facă public vârsta pacientului.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri