La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Astfel, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE - 0800800358.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

CORONAVIRUS | Un vaccin al companiei americane de biotehnologie Moderna este gata pentru primele teste

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Citeste si:
Tătaru: Urmează două săptămâni grele,în registrul celor 12.000 de...
Nelu Tătaru: Urmează două...

INFORMAȚII OFICIALE despre coronavirus: Un caz confirmat / La Matei Balș sunt în lucru 17 probe biologice

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie, atrage atenția Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.

Vezi și: CORONAVIRUS | Salarii mai mici pentru românii care intră în carantină sau izolare la domiciliu

Citește și: Ce măsuri ia CFR Călători pentru prevenirea coronavirus

Citeste si:
Liviu Tudor donează 50.000 euro pentru Institutul Matei Balș
Liviu Tudor donează 50.000...

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional. În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus.

Citeste si:
DOCUMENT Odonanța militară numărul opt. Exporturile agroalimentare...
DOCUMENT Odonanța militară...
Sursa foto: Image by amrothman from Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
IGPR: Peste 1.000 de persoane, preluate din zonele de frontieră, în 24 de ore
Setari Cookie-uri