Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 47, a anunţat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele persoane care au murit de gripă sunt două femei din judeţul Iaşi - una de 58 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, iar cealaltă de 64 de ani, confirmată cu acelaşi tip de virus.

Ambele aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal.

Wall-Street.ro a stat de vorbă cu reprezentanții unor farmacii din România cu privire la măsurile de precauție luate de români. Aceștia menționează ca explozia cazurilor înregistrate în Italia în ultima săptămână i-a facut pe puțini români sa caute soluții in farmacii, singurele excepții fiind unii pensionari.

“Lumea este interesată de gripă acum. De combaterea și prevenirea acesteia. De coronavirus au fost doar discuții ca fapt divers… un cuplu de bătrâni ne-a întrebat azi dimineață ce știm despre coronavirus pentru că văzuseră o știre la TV, dar atât”, spune o farmacistă din rețeaua Catena.

Asta până când aseară s-a anunțat și primul caz de infectare cu coronavirs în România. "Avem primul caz de coronavirus confirmat în județul Gorj. Bărbatul va intra pe schema de tratament, însă starea acestuia este bună și nu trebuie să ne alarmăm. Este o persoană total asimptomatică ce a intrat în contact direct cu italianul venit din Rimini. A mers cu el la vânătoare.", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Citeste si:
Un italian de 101 ani s-a vindecat de coronavirus
Un italian de 101 ani s-a...

Acesta a precizat că mai există în lucru 33 de teste. "Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat", a completat Raed Arafat, într-o conferință de presă.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus | Italia pregatește un plan pentru redeschiderea controlată a țării
Setari Cookie-uri