Un autocar cu mai mulți români care ar fi venit din Rimini, Italia, oraș aflat în „zona roșie”, a ajuns în Oradea. Autoritățile au decis să instituie carantina, iar oamenii vor fi duși la spital.

Potrivit informațiilor primite de la cei care gestionează acest caz pe plan local, autocarul a fost oprit în Oradea, au fost reverificate chestionarele pentru toate cele 46 de persoane. Toți călătorii din autocar provin din „zona galbenă”, deci vor intră în autoizolare la domiciliu. Confruntăm chestionarele care sunt pe propria răspunderii și declarațiile video”, transmite Grupul pentru comunicare strategică, scrie Digi24.


Autocarul cu români care lucrează în nordul Italiei a trecut prin vama Borș luni dimineață, dar ulterior a fost oprit la Oradea, iar autoritățile au dispus imediat carantina și transferul persoanelor. În mașină erau 46 de persoane.

În paralel, se fac verificări pentru a clarifica de ce autocarul a putut trece de vamă și nu a fost oprit.

„Vom discuta la Comitetul de urgență și vom vedea cum a reușit să treacă. Dacă au reușit să prindă un moment de neatenție noi avem clar momentul intrării”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, întrebat despre acest subiect.

Citeste si:
Persoane care au intrat în ţară pe jos, transportate cu autocare...
Persoane care au intrat în...

În mod normal, angajații din vamă ar fi trebuit să le spună că intră în carantină în spațiile de carantină din județele de la graniță, după cum spuneau autoritățile duminică seară, la conferința de presă de la Ministerul de Interne. Or, acest lucru nu s-a întâmplat, autocarul a fost depistat în Oradea, iar acum autoritățile locale identifică de unde este fiecare persoană din autocar.

Nu e clar însă dacă vămile au primit până acum regulile care s-au discutat la comitetul pentru situații de urgență de aseară și dacă angajații știu ce să facă cu acești oameni care vin din zonele de risc.

Potrivit informațiilor obținute până acum, în autocar sunt inclusiv persoane din Rimini și toți pasagerii vor intra în carantină.

18 dosare penale au fost deschise până acum pentru că oamenii nu au respectat regulile de izolare la domiciliu sau de carantină, însă dosare penale pot fi deschise și dacă oamenii fac declarații false la vamă.

Citeste si:
Coronavirus: Toate aeroporturile din Italia se vor redeschide din 3...
Coronavirus: Toate...

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un profesor susţine că fragmente de metorit au căzut într-o localitate din Iași
Setari Cookie-uri