Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția că nu este necesară prezența cadrelor didactice în unitățile de învățământ pe perioada suspendării cursurilor, întrucât aceștia nu derulează, în acest interval de timp, activități de predare – învățare - evaluare care să impună prezența fizică în unitatea de învățământ.

Mai mult, Federația arată că atunci când se vor dispune măsuri de recuperare a materiei, cadrele didactice nu vor fi remunerate suplimentar.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) atrăgea anterior atenţia asupra faptului că recomandările Ministerului Educației referitoare la modul de lucru al unităților de învățământ pe perioada suspendării cursurilor școlare au fost interpretate diferit. Astfel că în unele judeţe dascălii şi personalul auxiliar sunt chemaţi încă în şcoli "punând în pericol sănătatea personalului".

”În ceea ce privește celelalte categorii de angajați din unitățile și instituțiile de învățământ, considerăm că trebuie respectate RECOMANDĂRILE M.M.P.S. și flexibilizat programul de muncă, astfel încât, în funcție de specificul activității, să se recurgă la munca de la domiciliu și la evitarea supraaglomerării la locul de muncă”, se arată în comunicatul Federației.

În condițiile în care conducerile unităților de învățământ și ale inspectoratelor școlare vor continua să ignore măsurile dispuse de instituțiile abilitate pentru a limita răspândirea pandemiei, prin chemarea la școală a salariaților a căror prezență nu este necesară și obligatorie, vom recomanda acestora să formuleze plângere penală împotriva angajatorului pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal.

Citeste si:
FSLI: Şcolile sunt închise, dar directorii cheamă încă angajații la...
FSLI: Şcolile sunt închise,...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
STB transportă românii din diaspora de la Otopeni în toate județele țării
Setari Cookie-uri