Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că va solicita cu siguranță să se prelungească suspendarea cursurilor, dincolo de data de 23 martie, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta de luni starea de urgență în România.

Cu siguranță voi solicita să se prelungească suspendarea cursurilor, de fapt eu am susținut în comitetul de urgență în mod special să se precizeze în hotărâre posibilitatea de prelungire, pentru că nu știam evoluția și era mai bine să fim acoperiți. La momentul de față susțin prelungirea pentru că astfel îi protejăm pe copii”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată de edupedu.ro pentru cât timp ar putea fi suspendate cursurile, Monica Anisie a spus că „depinde și cât evoluează lucrurile de la o zi la alta. Decizia va fi luată la momentul discuției în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a precizat ministrul educației.

Premierul Ludovic Orban a anunțat la 9 martie decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire.

Citeste si:
ASE și Politehnica București își suspendă cursurile
ASE și Politehnica București...
Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
România a depășit pragul de 4.000 de infecții cu noul coronavirus
Setari Cookie-uri