Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat vineri că începe dezinfecţia unei suprafeţe de peste 250 de hectare, precizând că, în afară de bulevardele principale, vor fi dezinfectate toate străzile secundare, aleile, scările de bloc şi locurile de joacă, notează Agerpres.

"Începem astăzi dezinfecţia unei suprafeţe de mai mult de 250 de hectare. Acesta e un prim pas în implementarea măsurilor de dezinfecţie la nivelul Sectorului 4, pentru că, pe lângă bulevardele principale, toate străzile secundare, toate aleile ce există la nivelul sectorului şi toate scările de bloc ale imobilelor din sectorul 4 - discutăm de peste 1.680 de imobile la nivelul sectorului - vor fi dezinfectate. E o acţiune la care participă circa 60 de utilaje, câteva sute de operatori, muncitori. Avem tot ce ne trebuie pentru a face cel puţin o trecere pe săptămână în primă fază la nivelul scărilor de bloc, străzilor, aleilor secundare, locurilor de joacă", a spus Băluţă, într-un clip video postat pe Facebook.

El a menţionat că, la nevoie, autoritatea locală are capacitatea de a suplimenta numărul de treceri. "Putem să facem două sau chiar trei treceri pe săptămână. Scopul pe care-l avem e acela de a lupta de la acest nivel cu extinderea pe care această epidemie o are", a spus edilul.

El i-a asigurat pe cetăţenii Sectorului 4 că substanţele utilizate pentru dezinfecţie sunt sigure.

"Cei care execută această operaţiune de mare amploare sunt autorizaţi. Folosim ca substanţe dezinfectante pentru suprafeţe şi anume pentru alei şi bulevardele principale hipocloritul de sodiu într-o concentraţie de 0,5%, iar pentru scările de bloc, respectiv locurile de joacă folosim peroxidul de hidrogen, o substanţă cu avantaje deosebite, deoarece e biodegradabilă, nu e toxică şi e eficientă pe acest virus", a declarat Băluţă.

El a menţionat că autoritatea locală a identificat weekend-ul trecut 12 persoane care nu au respectat regimul de izolare, iar miercuri una.

"Sectorul 4 e un suport al instituţiilor statului român şi întreprinde mai multe categorii de măsuri. Scopul principal pe care-l avem e acela ca cei 238 de oameni care se află în izolare să trăiască în condiţii normale, ca atare, i-am sunat pe toţi, i-am contactat, i-am întrebat despre necesităţile pe care le au şi totodată, gunoiul menajer pe care dânşii îl produc noi îl tratăm ca şi deşeu biologic şi, ca atare, la fiecare unitate locativă, mergem să ducem aceşti saci. Cu aceasta ocazie, verificăm dacă oamenii sunt acasă. Până acum, weekendul trecut am avut surpriza neplăcută să identificăm 12 persoane care nu au respectat regimul de izolare, iar în cursul zilei de alaltăieri am mai identificat încă o persoană care nu respecta regimul de izolare, în rest, din cele 238 de persoane, toate se găsesc la domiciliu", a declarat edilul.

El a precizat că, fiind o unitate suport, Sectorul 4, prin Poliţia Locală, anunţă Poliţia Naţională, iar aceasta decide în consecinţă. "Din ceea ce am înţeles, au fost deschise 12 dosare penale pentru aceste persoane", a adăugat Băluţă.

Sursa foto: Facebook Daniel Baluta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri