Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, joi seara, la Antena 3, că ideal ar fi ca românii să stea acasă 8-10 săptămâni, pentru ca răspândirea virusului să fie controlată, notează Digi24.ro.

„Asta este situația ideală și trebuie înțeleasă ca tare. Foarte greu de aplicat în practică, dar recomandarea a început cu 6 săptămâni. Să stea acasă măcar 6 săptămâni, ar fi mai bine 8 și ideal – 10. Sigur că principiul pentru a opri răspândirea acestui virus este de a încerca să rupem comunicarea prin care el se transmite”, a explicat Horațiu Moldovan.

„Deci toată lumea care poate sta acasă este absolut indicat să stea acasă. Să se expună mediului social doar cei care trebuie neapărat să o facă și se pot lua măsuri organizatorice astfel încât șansa contaminări să fie cat mai mică”, a spus secretarul de stat.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Citeste si:
Arafat: Nu se pot relaxa restricțiile din 15 mai dacă situația se...
Raed Arafat: Nu se pot relaxa...

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Setari Cookie-uri