Cercetătorii militari au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă). În cel mai scurt timp se va demara procesul de producție de către STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA.

Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă), potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă.

Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Citeste si:
Prefectul județului Ialomița cere carantinarea totală a orașului...
COVID-19 | Prefectul...

Prototipul a fost finalizat în data de 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, specializat în în producția de echipamente de protecție CBRN, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.

Produsul a fost testat și omologat, în perioada 18 – 19 martie, de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN si Ecologie și ACTTM.

S-au creat astfel condițiile necesare pentru demararea procesului de producție, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepție 100% românească în țară, de către STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA.

Citeste si:
Un spital mobil va fi amplasat în Iași pentru persoanele infectate...
COVID-19 | Un spital mobil va...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Încă două decese în urma infecţiei cu noul coronavirus: bilanțul a ajuns la 122
Setari Cookie-uri