Raed Arafat: Chiar dacă recomandăm unele măsuri, considerați-le ca și când ar fi obligatorii

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a emis o ordonanță militară prin care se iau mai multe măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19 în România. Este astfel interzisă circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de trei persoane și sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. Șeful DSU Raed Arafat a făcut un apel la responsabilitate și a transmis că, deși în ordonanță sunt făcute recomandări, acestea ar trebui considerate ca și când ar fi obligatorii.

"Chiar dacă prin ordonanța militară recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca și când ar fi obligatorii.

Comportați-vă responsabil și aplicați regulile de igienă personală, evitați plecările și ieșirile din casă dacă nu sunt necesare", a transmis Raed Arafat după ce au fost prezentate măsurile incluse în ordonanța militară.

El a explicat și de ce a fost emis mesajul RO-Alert din această după-amiază: pentru a le reaminti oamenilor situația în care suntem.

"Chiar dacă nu e una critică, prevenirea e cea mai importantă", a conchis Raed Arafat.

Citeste si:
#DeFaker | Au existat persoane care să fi murit din cauza...
#DeFaker | Au existat...

Principalele măsuri luate:

  • Se închid centrele comerciale, cu excepția magazinelor alimentare
  • Se limitează deplasările
  • Se restricționează intrarea străinilor în România
  • Identificarea și ținerea în evidență a persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor
  • Slujbele religioase se fac online

Găsiți aici toate măsurile luate.

Sursa foto: Agerpres foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri