Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat o ședință de urgență, astăzi, la Palatul Cotroceni. Premierul Ludovic Orban; ministrul Apărării Naționale, Nicolae- Ionel Ciucă; ministrul de Interne, Marcel Vela și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu au discutat noi măsuri de ordine publică și siguranță națională în contextul epidemiei.

Klaus Iohannis a făcut un apel strict către populație pentru respectarea regulilor impuse de Starea de Urgență. Acesta a precizat că nerespectarea legislației în vigoare va atrage imediat sancționarea contravențională sau penală, după caz.

Președintele a menționat că, de la declararea Stării de Urgență și până în prezent, au fost înregistrate 870.000 de acțiuni de control și au fost date peste 78.000 de contravenții. Au fost verificate persoanele care se află în izolare și cele care sunt în carantină.

”Am discutat despre impunerea legii, cei care nu vor respecta legislația, vor fi sancționați imediat”, a declarat Klaus Iohannis.

Nu în ultimul rând, acesta a reamintit normele de conduită impuse de starea de urgență, păstrarea distanței sociale și spălatul mânilor.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în...
Klaus Iohannis, despre...

”Nu uitați, păstrați distanța socială, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați”, a încheiat președintele statului.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
CORONAVIRUS Două treimi dintre pacienții din România sunt vindecați și externați
Setari Cookie-uri