Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a anunţat, luni, că până pe data de 15 aprilie, cel târziu, va fi dat ordinul începere a lucrărilor la Cazinoul din Constanţa.

"Am obţinut autorizaţia de construire a Cazinoului din Constanţa, aşa cum ne-am angajat, pe data de 15 aprilie vom da, cel mai târziu, ordinul de începere a acestor lucrări. Deci, noi, cei de la Ministerul Lucrărilor Publice ne ţinem de investiţiile programate şi de termenele propuse. Aşa cum am spus şi în şedinţa trecută, avem şi finanţare şi vom continua lucrările", a declarat Ştefan, la începutul şedinţei de Guvern.

El a precizat că autorizaţia de construire a fost obţinută vinerea trecută, iar luni s-a plătit taxa la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a completat cele transmise de ministru: "Ar fi un lucru foarte frumos pentru Constanţa să reuşim noi, practic, restaurarea şi reabilitarea Cazinoului din Constanţa, care e o clădire emblematică şi care, într-adevăr, este extrem de importantă pentru Constanţa".

Ion Ştefan a mai anunţat că, în primele trei luni ale anului, prin Programul Operaţional Regional s-a reuşit un grad de absorbţie cu 11,9% mai mare faţă de estimarea iniţială.

"Programul Operaţional Regional, în primele trei luni, a reuşit să aducă acasă fonduri europene cu 11,9% mai mult decât şi-a propus, deci ne-am îndeplinit planul", a susţinut el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri