Bazinele de acumulare ale fostelor ferme de porci din Periş, judeţul Ilfov, ard mocnit la ora actuală, din cauza unui incendiu de vegetaţie produs pe o suprafaţă de semnificativă, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

"Vreau să vă spun din capul locului că nu miroase a cauciuc ars sau a plastic în această dimineaţă. Avem un incendiu de vegetaţie şi aş vrea să vă spun că, în urma unei incendieri a unei suprafeţe semnificative de vegetaţie în zona Periş, din judeţul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostelor ferme de porci. Arderea acestor resturi generează mirosul specific şi fumul înecăcios resimţit de locuitorii din vecinătate şi, evident, de noi cei din Bucureşti, ca şi urmare a vitezei vântului. Aş vrea să menţionez că echipele Gărzii de Mediu şi APM-ul (Agenţia pentru Protecţia Mediului, n.r.) sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situaţia şi a evalua impactul incendiului de vegetaţie, cel mai puternic resimţindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni. Totodată, în această dimineaţă am avut discuţii cu cei de la ISU care sunt pe teren şi, evident, în datoria cărora este stingerea acestui incendiu", a spus Alexe, la Digi 24.

Ministrul a făcut un apel la locuitori să evite să mai incendieze vegetaţie, întrucât acestea pot scăpa de sub control şi afecta zone importante, precum păduri, rezervaţii naturale sau bataluri, cum s-a întâmplat în apropierea Capitalei, conform Agerpres.ro.

"Există un raport privind starea de sănătate a populaţiei realizat de către Primăria Municipiului Bucureşti, unde cei de la Institut (Institutul de Sănătate Publică, n.r.) au fost foarte clari că avem o incidenţă certă asupra bolilor cardiovasculare în zonele în care avem valori ridicate ale poluării aerului. De aceea, noi în această perioadă, pe acest subiect, am făcut un apel în această dimineaţă către toţi cetăţenii să nu mai dea foc vegetaţiei, pentru că astfel de incendii pot scăpa de sub control. Au fost cazuri în care au ajuns în pădure, în rezervaţii naturale sau, cum este acest caz, au intrat în bataluri şi ard dejecţii care emană acest miros deloc plăcut pentru plămânii noştri", a subliniat Costel Alexe.

Miercuri dimineaţa, ministrul Mediului a scris pe pagina personală de Facebook, că, în urma unui incendiu de vegetaţie produs pe o suprafaţă de 30.000 mp în zona Periş, locuitorii din proximitate au resimţit un miros neplăcut.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri